Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky se mi stalo, že mi nezhoustla marmeláda ani s přídavkem želírovacího prostředku. Podle mě byla ale příčina jiná než přezrálé ovoce, jak soudí pan Rony.  Nedodržel jsem přesně poměry surovin podle návodu na Gelfixu. Vzhledem k tomu, že šlo o ovoce, které samo želíruje dobře, nepovažoval jsem to za důležité, jen jsem si to chtěl pojistit. Dopadlo to špatně. Od té doby dělám zavařeninu buďto postaru - bez Gelfixu či žel. cukru - s rychlým odpařením na pánvi - dnes prakticky už jen z rybízu, angreštu a jeřabin. Nebo podle návodu na želírovacím prostředku - to je prakticky bez odpaření vody, výsledek je víc rosolovitý než tuhý, takový ten amaroun podle pana PP (meruňky, borůvky, maliny, ..).  K jídlu to jde, ale do buchet, šátečků či na mřížkový koláč se nehodí. 
   Jinak, za pomocí Gelfixu, cukru a kyseliny citronové lze vytvořít, při dodržení postupu,  rosolovitou konzistenci i ze šťávy naprosto bez pektinů, třeba melounové, dokonce i ze samotné vody.   Neúspěch je způsoben skutečně technologickou chybou, nikoli přezrálým ovocem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika