Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je jisté, že tzv. babských rad je nekonečně mnoho. Stejně tak je obvyklé, že kdokoliv z nás ojediinělý úspěch sděluje na potkání každému, kdo se naskytne, zatímco neúspěchem se už zapomene pochlubit. A tak se šíří pověsti o zázračných metodách.

Na druhou stranu Vám každý, věci znalý odborník na léky řekne, že cca 20% z prodávaných léků vlastně vzniklo a stále je založeno na extrakci látky běžně obsažené v rostlinách. Stejně tak (třeba jen jedna, zatímco synteticky vyráběných je nepočítaně - mnoho hlavně z ekonomických důvodů) účinná látka na mandelinku, je obsažena také v kopretině řimbabě a a tak bych mohl pokračovat.

Také se stavím k podobným radám obezřetně. Jestliže ale vidím u známého, s nímž se znám tak dobře, že se mohu spolehnout na to že mi úmyslně nelže, léta skleník s paprikami a rajčaty bez mšic, tak jsem také vyzkoušel (foliovník, letos i skleník) vysadit ke stěnám 2-4 celery. Tím nic nezkazím a uplynulé 4 roky jsem také bez mšic (ve foliovníku). Co asi se jiného v mém životě nebo na zahradě, nebo v počasí tak změnilo, že došlo ke změně? Mohu nad tím přemýšlet, ale dokud tam neuvidím opět mšice, tak podobné odsuzující rady jen přeletím očima. Mají význam jenom v tom, že je třeba přebírat jen to co lze ověřit, nebo kde není více co zkazit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika