Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za cenné rady. Já jsem na stratifikaci šel jinak a výsledek byl skvělý. Po vyluštění semen jsem je dal do kelímku od jogurtu s děrovaným dnem a smíchal s pískem, celé jsem to pak zakopal do hromady s pískem, která není nijak přikrytá, takře do ní prší, uvnitř je přirozená vlhkost. Celou zimu jsem nachal semena svému osudu. Dnes (21.3.) jsem chtěl udělat kontrolu. Poté co jsem prohrabal velkou část hromady s pískem se mi podařilo kelímek nalézt. Vysypal jsem písek - a ejhle, skoro všechna semena mají klíčky cca 1 cm. Tak jsem naklíčená semena hned zasadil do kelímků ze substrátem. Pokud nebudou semenáčky padat v důsledku houbových chorob, tak budu mít oskeruší, že nebudu vědět co s nimi. Dám si podle vašich rad pozor na to, aby nebyla půda v kelímcích příliš vlhká.

Koupil jsem si knížku o oskeruši - Oskeruše od A do Z, tam je taky dopourčeno stratifikovat semena na vatě v ledničce. Tento způsob s pískem je však méně pracný. Dočetl jsem se, že přinutit oskeruši aby rostla ze semene není vždy jednoduché, někteří autoři píší, že semeno musí projít zažívacím traktem ptáků či jiného živočicha (i člověka), tak jsem rád že to není pravda. Klíčivost semen byla v mém případě velká, z 69 semen neměly pouhé 3 klíček.

HONZA


 Posílám fotku.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika