Jaky povrch na pěšinu podloženou kartonovým papírem



kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 79.49 (?) 
14.5.2009 17:34, zobrazeno: 3366x

Dobry den jelikoz mam k dispozici velkou plaochu bujne porostolou travou, napadlo mne si trochu usnadnit praci s jejim kosenim a zalozit si tam par cesticek, abych se nemusel brodit a navic i plocha travy se zmensi. Nejjednodussi bylo vzit z tridenenho odpadu torza papirovych krabic a pekne je podelne vyskladat. Dokonce mam napad udelat labyrint chodbicek v trave. Nicmene linie holeho papiru polozeny na zahrade pusobi podivne a navic by ho mohl odnest silny vitr, takze jsem na nej v tenke vrstve rozprostrel starou pokosenou travu z lonska. Jedno negativum se projevilo ihned: pesina je plna slimaku. TO by jeste tak nevadilo, nejsem si jist ovsem zda se v takovem materialu nevyskytujou hojneji klistata, mozna ze vubec a pak by to bylo vcelku ok. Kazdopadne pokud vas napada estetictejsi a pritom snadne reseni proste klistat, tesim se na radu. Napadaji mne jeste smrkove vetvicky, vetvicky tujove (kazdy rok je k dispozici nejaka biomasa tohoto typu ze zivych plotu). JInak predpokladam ze ten papir zadne skody na pozemku nenapacha a odstranit se pak da snadno.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 49.39 (?), 18.5.2009 14:37

Myslím, že se klíšťata raději přestěhují z posekané trávy na cestičce na rostoucí trávníkovou plochu. Je to jejich přirozenost: sedět na trávě a čekat, až kolem půjde teplokrevný živočich... Na "podestýlce" myslím nebudou zůstávat dlouho.

Myslím, že Vám tráva bude brzo klouzat; ty zmíněné tůjové větvičky budou asi podstatně lepší, případně nadrcený dřevní odpad.

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika