Zephyranthus
|
|
 |
 |
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 163.204 (?) 9.5.2010 16:22
Děkuji za vysvětlení, jsem zvědavá, jestli mi něco vyroste, ještě by je vyhrábala ze země, ale nevím, kde je přesně mám, sadila jsem víc různých cibulek, tak to musím nechat a čekat.Na obale je napsano Zephyranthus a jsou růžové.Pak věřte tomu, co je napsáno na obálech, o květináči ani zmínka.V té jedné kolekci byly ještě Fresie, gladioly,jiřina, lilie a tady tyto, všechno k venkovní výsadbě a v růžové barvě.Na obale jsou fotky všech těchto květin a ten Zephyranthus, má květní lísky uspořádané jako lilie.
Po odkvětu, nechávate listy zatáhnout nebo jak klívie je pořád zelená?Kalokvět jsem ještě nepěstovala, neznám.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 179.107 (?), 7.5.2010 23:17, zobrazeno: 7612x
Dobrý den, prosím vás, má někdo cibulovinu jménem Zephyranthus?Koupila jsem si směs cibulovin, mezi něma byla i tato, u ní bylo napsáno, že se sadí 8cm hluboko do země.Našla jsem si na internetu jen jeden návod krátky na pěstování a bylo tam, že krčky cibule mají být nad zemi, před tím jsem je už zasadila, tak teď nevím, jestli mi vůbec vyroste.Má někdo zkušenosti s pěstováním této květiny?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1579) - 48.243 (?), 8.5.2010 9:37
Zkušenosti mám letité. Správné jméno je Zephyranthes, pochází z jižní Afriky. Z toho plyne, že nesnese mráz a tudíž je zcela nevhodný pro pěstování venku.
Pěstuje se v květináči stejným způsobem jako třeba hvězdník "amarylis", kalokvět Agapanthus, klívie. Krčky cibulí nechám nad zemí - menší riziko hnití, tvoří hodně dceřiných cibulek. Doba kvetení u mne nepravidelná, většinou na podzim a v zimě. Je popsáno několik desítek druhů, u nás běžně k dostání Z. grandiflorus - růžové velké květy a Z. candida - menší bílé květy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 163.204 (?), 9.5.2010 16:22
Děkuji za vysvětlení, jsem zvědavá, jestli mi něco vyroste, ještě by je vyhrábala ze země, ale nevím, kde je přesně mám, sadila jsem víc různých cibulek, tak to musím nechat a čekat.Na obale je napsano Zephyranthus a jsou růžové.Pak věřte tomu, co je napsáno na obálech, o květináči ani zmínka.V té jedné kolekci byly ještě Fresie, gladioly,jiřina, lilie a tady tyto, všechno k venkovní výsadbě a v růžové barvě.Na obale jsou fotky všech těchto květin a ten Zephyranthus, má květní lísky uspořádané jako lilie.
Po odkvětu, nechávate listy zatáhnout nebo jak klívie je pořád zelená?Kalokvět jsem ještě nepěstovala, neznám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1579) - 48.243 (?), 9.5.2010 19:22
Listy u mne musí zatáhnout na zimu, ať chtějí nebo ne, protože je zimuji v chladné temné místnosti. Přesto tam občas vyženou květy, hlavně Z. candida.
Kalokvět je základní hlízovitá kytka do květináčů na terasu, květenství je koule modrých nebo bílých květů, prodává se běžně.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|