Prosím o radu kolem hyacintu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 230.6 (?), 1.5.2012 14:49, zobrazeno: 11266x
ahojte... mám na Vás dotaz, dostala jsem na Velikonoce fiacinty v květináči, krásně mi vykvetly, ale už opadaly... tak jsem je ustřihla a už mi nevykvetou, kvetou asi jen jednou...?a co teď mám dělat s cibulkama?prosím o radu... děkuji Monika
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.2 (?), 1.5.2012 14:59
Máte-li zahradu, zasaďte cibule venku do hlíny a pak Vám budou každoročně na jaře kvést. Lepší je mírný polostín. Lenča
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.6 (?), 1.5.2012 15:00
leničko děkuju jste hodná a mám je jak často zalévat?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.6 (?), 1.5.2012 15:29
já jsem odstřihla jen ty květy ještě ty zelené stonky tam mám
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.1 (?), 3.5.2012 22:15
Mám dotaz- mají hyacinty radši suchší půdu? Jde mi o to, že jsem asi 3 roky měla v půdě hyacinty, krásně nakvétaly, vloni jsem je stěhovala na jiné místo a v dobrém stavu jsem je zasadila na podzim. Letos na jaře vzešly jen špičky listů nad hlínu a najednou se zarazily, konečky už začaly hnědnout a ani nenakvetly, prostě se zastavily. Po 14ti dnech jsem se naštvala a vyryla je, co s nimi je- byly bez kořenů, vrchní šupiny cibulí byly zhnité, ty spodky u kořenů úplně vyžrané.Háďátko jsem neobjevila. Cibule jsem nařízla, uvnitř nebyly nahnilé, byly celistvé, ale jelikož jsem měla strach, že je to něčím napadené, tak jsem je vyhodila. Měla jsem je asi dost hluboko a tak se ptám, jestli nechytly hnilobu z té hloubky a z toho, že jsme záhonek z jara dost zalívali.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 181.241 (?), 3.5.2012 22:28
Normálně přes tuto prapodivnou zimu zmrzly jako mnoho jiného.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 141.8 (?), 4.5.2012 17:59
Mám ten samý problém, několik hyacintů dopadlo stejně jako vám.Vyrašily špičky listů, uprostřed květ a zůstaly stát asi 1,5cm nad zemi, dál nevyrostly a květ vyhnil.Nevím, jestli to bylo mrazem, protože jiné mi nádherně vyrostly a kvetly.Zatím jsem ty nedorostlé nevyryla, ale myslím si, jestli nejsou moc hluboko v zemi.Má někdo na tento problém nějaký názor?Poraďte, děkuji!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.163 (?), 4.5.2012 21:39
v této zimě promrzla půda dost hluboko. ty cibule hiacintů byly prakticky celé ve zmrzlé půdě, to by jim nevadilo. Na jaře až začala půda postupně rozmrzat a tál sníh nebo pršelo voda se vsakovala do země neprošla zmrzlou vrstvou půdy. Pokud nastala ta okolnost, že rozmrzlo asi 10-20 cm půdy tak voda ze sněhu nebo napršená zůstala v ůrovni kořenů a ty částečně uhnily. Poškozené kořeny nestačily na to aby vyživily květ. Zkuste cibule po zežloutnutí listů vyjmout a podle stavu buď vysadit na podzim nebo vyhodit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |