Odkvetlý amarylis
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 10.1.2011 13:08, zobrazeno: 13309x
Dobrý den,
v říjnu jsem si koupila v zahradnictví amarylis, který nádherně kvetl. Jakmile odkvetl, ustříhla jsem stvol a listy nechala. Už je to dva a půl měsíce, snažím se ho min. zalévat, ale listy stále drží.
Můžete mi prosím poradit, co mám dělat? Nerada bych o něj přišla. Jsem začátečník, díky za každou pomoc...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 10.1.2011 14:01
právě že v těch příspěvcích se moc nevyznám. Jakým hnojivem tedy hnojit? Má to ještě cenu, když je vlastně už od začátku listopadu bez jakýchkoliv živin, zachráním ho? Co byste mi poradil(a) teď dělat?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.218 (?), 10.1.2011 14:58
Já bych to v zimě s hnojením nepřeháněl, stačí cca 2xza měsíc-víc bych hnojil v hlavním vegetačním období. A pokud jde o zazimování, je na to stejně pozdě.
Já osobně amarylisy vůbec nezimuju a kvetou mi celý rok-v prosinci mi vykvetl jeden a teď v lednu další dva. A zalévám je pravidelně. Osobně považuji zimování za zbytečné-moje amarylisy kvetou celý rok, některé 2-3 za rok.
Libor
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 10.1.2011 18:11
Takže tedy jen hnojit dusíkatým hnojivem, předpokládám, že N je dusík. A pak mi tedy v srpnu opadají listy, pak ho nechám 2-3 měsíce v klidu a pak mi vyrostou listy nové a květ také?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 11.1.2011 21:08
Díky teď je mi to už jasné. Takže teď hnojit až do září dusíkatým hnojivem, podle dávkování na balení, pak jí přemístit do vzdušné místnosti, kde jí poté opadají listy a pak jí nechat při nižší teplotě a čekat na nový stvol, pak přenést do místnosti s pokojovou teplotou a čekat na květy.
Ještě jednou moc děkuju, teď už vím, jak na to
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|