mám stovky cibulek tulipánů a narcisů - co s tím?

host - 138.164 (?) 
4.7.2007 19:49, zobrazeno: 18877x
Dobrý den, po několika letech jsem vyryla cibulky tulipánů a narcisů - už málo kvetly a ztrácely se, barvy mám pomíchané. K mému úžasu je jich moc a většinou spíš menších - prosím, jak s nimi nakládáte? sázíte odděleně podle velikosti, ty nejmenší se likvidují (je jich opravdu spousta a ani na to nemám místo)? zatím je mám všechny uložené na lískách ve stínu a čekají... Děkuji za zkušenosti. M.S.

host - 34.244 (?), 4.7.2007 20:10
Zdravim.. jestli opravdu nevite, co s nimi a chcete je vyhodit, tak  ja bych za ne byla  rada, postovne uhradim nebo vymenim za neco jineho... novotna.i@atlas.cz

host - 138.164 (?), 9.7.2007 20:19
Ráda se s vámi podělím, ale jak už jsem sdělila, cibulky jsou menší a barvy jsou pomíchané. Nejpozději do konce července je roztřídím a pak vám pošlu balíček (mail mám poznačený - ozvu se). MS

host - 34.244 (?), 9.7.2007 21:15
ok, ta velikost i to pomichani mi je pomerne  fuk..  ja tady nemam vubec zadne tulipany a  vim, ze dorostou, tak  nebudou prvni  roky tolik kvest.. zatim moc dekuji, zcela jiste se domluvime.. mam   predzahardku na naves pod lipou, cibuloviny tam jdou a udelaji paradu, zatim...

host - 164.127 (?), 10.7.2007 10:41
Mohu se zeptat "cibulářky XXL", z které části republiky jste? V případě nadprodukce bych se event.  zastavila a trochu Vám odlehčila :-) Žádné tulipány ani narcisy nemám, asi bych je zkusila dát do trávníku... Na výměnu asi toho moc nenabídnu, jelikož nezvládám řízkování apod. Ale jednou bych už začít mohla...

host - 34.244 (?), 10.7.2007 15:52
Myslim, ze ty tulipany v travniku nic moc. Narscisy spis, ale  casem take zalezou a spatne pokvetou. Krokusy na travniku mam a bez problemu a rizkovani je zcela lehky, staci koupit si stimulator a jde  toho dost,  ja mam skvely zlkusenosti s listopadkama  v kvetnu..:)),Iv.

host - 164.127 (?), 10.7.2007 16:11
Já myslela, že jsou to třeba takový ty pinďové tulipány, ale když říkáte, že je to blbost, dám na Vás. Krokusy asi koupím cibule /dají se teď koupit?/ a dám je do trávníku - jak hluboko a kdy? A co bych tam ještě měla majznout, aby příští jaro bylo veselé? Stimulátor koupím a budu stimulovat :-) Ty listopadky v květnu - to je taková Vaše specialita? Moje je zase dělat z trvalek letničky :-)

host - 231.171 (?), 23.7.2007 17:55
Pokud chcete pěstovat tulipány, krokusy v tráve, tak já to dělám tak, že cibulky krokusů sázím do vaniček od kiwi a cibule tulipánů do uříznutých pet lahví. U pet lahví prožežu ve dne dirky, a také po obvodu několik dírek, to samé u vaniček od kiwi. Do vaniček a lahví dám trochu hlíny, pak cibulky, dosypu hlínu a zasadím, tak aby nic ze země nekoukalo. Jednak se dobře vyndavají cibulky a nic je nesežere

host - 34.244 (?), 23.7.2007 19:59
S temi vanickami jsem to take  jednou zkousela, kvuli hryzcum, ale nepomohlo to nejak moc..:)).Jinak ty listopadky rizkovat  mylsim neni jen muj napad, enkde jsem ot vycetla a neketre letnicky opravdu vyrsotou znovu, me tohle dela bezne hledik a karafiaty  :)).  No ja mam pod smrkem nasazeny pudopokryvny skalnicky, je tot aky pekny a z etch cibulek puskinie, ladonky,  mozna bledulky ale jiste ej toho vic.. a na krokusy pozor, kdybyste pak travu davali kralikum, jsou jedovaty.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319), 23.7.2007 21:31
  Králíci jsou kulišáci a jedovaté rostliny v běžné louce jim buďto nevadí nebo je nežerou. Výjimku prý tvoří pouze vlaštovičník a zejména ocún - ten vadí i v senu. O krokusech jsem neslyšel, možná proto, že v trávě, která se seče na krmení, krokusy vyrostou málokomu.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz