Jaké cibuloviny mohu nechat nastálo v záhonu?

host - 248.87 (?)
19.9.2013 21:43

Ano, dělají list pod květem, ale po odkvětu se list zvětší a poporoste mu i stopka, takže na záhoně je plno zelených zubatých talířků se semeníky uprostřed, vypadá to pěkně. Až po dozrání semen začnou "talířky" usychat.  Na jaře na ně vždycky čekám, jak vystrčí hlavičky vím, že už nepřijdou větší mrazy a že končí zima. Kvetou ještě pod sněhem, dříve než sněženky (ty jsem do seznamu zapomněla napsat - a také modřence). 

Naví jse neuvedla, že třeba ladoňky i ladoničky, uvedené modřence, badil i schyzostylis, puškinie jsou také ve vícero barvách...           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 216.228 (?), 20.9.2013 8:47

Jsem na tom na Sedlčansku úplně stejně, včetně toho ořezání srpem naprosto svěžích listů narcisů. Letos k tomu došlo někdy v půli července. Letošní rok se vůbec vyvedl, zima skončila v červnu a začala v září.

host - 248.87 (?), 19.9.2013 21:43

Ano, dělají list pod květem, ale po odkvětu se list zvětší a poporoste mu i stopka, takže na záhoně je plno zelených zubatých talířků se semeníky uprostřed, vypadá to pěkně. Až po dozrání semen začnou "talířky" usychat.  Na jaře na ně vždycky čekám, jak vystrčí hlavičky vím, že už nepřijdou větší mrazy a že končí zima. Kvetou ještě pod sněhem, dříve než sněženky (ty jsem do seznamu zapomněla napsat - a také modřence). 

Naví jse neuvedla, že třeba ladoňky i ladoničky, uvedené modřence, badil i schyzostylis, puškinie jsou také ve vícero barvách...           Lída

host - 72.168 (?), 20.9.2013 21:50

Zdravím, hyacinty bych já osobně vynadaval po uschnutí listů, neb z vlastní zkušenosti co mám, tak druhým rokem na stanovišti mi vyrostli nepěkné stonky se střemi květy a navíc díky vlhké zimě mi některé cibulky celé splesnivěli. Co se týká krokusů, tak ty rostou pěkně i bohatě kvetou na stejném místě mnoho let, teda pokud je myši nesežerou. Mnoho let vydrží narcisky, tulipány, modřence, ladoňky-mnoho barevných variant. A co se týká ošklivých listů tak ty postupně otrhávám, krom tulipánů a nebo mi je zakryjí ostatní květiny, jako dlužichy, denivky, hosty, okrasné traviny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz