Hyacinty v lednu

host - 72.233 (?)
26.1.2007 15:41
Můžete to zkusit s tím květináčem, já je dávám normálně do truhlíků a na jižní okno. Pokaždé kvetou, pak odstraním odkvetlé květy a nechám rostliny růst až do doby než zatáhnou. Pak je vyndám ze země, nechám oschnout a na podzim zasadím na záhon.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 197.101 (?), 17.1.2007 12:05, zobrazeno: 5177x

Dobrý den, mám mám prosbu, potřebovala bych poradit, zda je možné v téhle době něco začít dělat s cibulkami hyacintů...dostala jsem jich několik. Dočetla jsem se, že je třeba je sázet na podzim, ale to by znamenalo, že se z nich bduu radovat až příští rok...je nějaká možnost ještě letos? Napadlo mě zasadit je do květináče a umístit je na nějakou dobu na chodbu...dostatek světla a asi deset stupňů...tím bych možná mohla suplovat podzim...a pak opatrně na balkon...tím by příšla ta zima...no a pak už jen počkat na jaro? Je tohle vůbec reálné? A jak by to dopadlo, kdybych je zasadila do květináče a nechala v bytě zevnitř na okně? Vykvetli by také? Nebo prostě tu zimu potřebují? Prosím, poraďte, moc se mi tyhle kytičky líbí:-)

Alena

host - 72.233 (?), 26.1.2007 15:41
Můžete to zkusit s tím květináčem, já je dávám normálně do truhlíků a na jižní okno. Pokaždé kvetou, pak odstraním odkvetlé květy a nechám rostliny růst až do doby než zatáhnou. Pak je vyndám ze země, nechám oschnout a na podzim zasadím na záhon.

host - 161.17 (?), 26.1.2007 16:04

nebo zkuste rychlení, které popisuje pan Basik na svých stránkách...

"Pro potěchu z překrásných, voňavých květů je můžeme doma snadno přirychlovat. Sázíme do menších květináčů tak, aby vyčnívala špička cibule, nebo dáme hyacint do speciální sklenice naplněné vodou. Pro dobré zakořenění umístíme asi na 10 týdnů na chladné a tmavé místo. Pro lepší zatemnění přikryjeme např. např. kornoutem z papíru.Jarmile nosík cibule vyroste asi 8 cm, přeneseme do teplého pokoje. Zakrytí sundáme, ukazuje-li se mezi listy již květ a dáme na světlo k oknu rozvést. Po odkvětu zasadíme cibuli do zahradu, avšak nehrozí-li již větší mrazy."

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz