Begonie a Jiřinky - do jaké zeminy?

host - 4.182 (?)
17.3.2010 15:14

Myslím si, že jiřinky nejsou nijak náročné na půdu Můžete do truhlíku použít zahradnický substrát nebio univerzál a přihnojovat cereritem. Ty jiřinky malého vzrůstu jsou v truhlíku moc hezké s kombinací s převislými kytkami  ale ty metrové se hodí ven na záho k plotu nebo zídce. To by v truhlíku nebylo moc hezké. Begónie mají rády kyselou půdu, takže já dávám univerzál s rašelinou a hnojím je hnojivem na azalky pokud nemám specielní na begónie. Magda

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 0.241 (?), 17.3.2010 10:26, zobrazeno: 6798x

dobrý den,

potřebuji poradit. Jsem úplný začátečník, co se týká venkovních kytiček. Koupila jsem si cibulky Begonií a Jiřinek a potřebuju poradit do jaké zeminy zasadit cibulky. Chtěla bych je pěstovat v květináči venku. Ještě k těm Jiřinkám  - koupila jsem dvoje, na jednom obalu je že vyroste 26cm a druhá 110cm - tak tu vysokou asi nemám dávat do květináče nebo do truhlíku. Teda jestli vůbec můžu dávat Jiřinky do květináčů??? Díky Lída

host - 4.182 (?), 17.3.2010 15:14

Myslím si, že jiřinky nejsou nijak náročné na půdu Můžete do truhlíku použít zahradnický substrát nebio univerzál a přihnojovat cereritem. Ty jiřinky malého vzrůstu jsou v truhlíku moc hezké s kombinací s převislými kytkami  ale ty metrové se hodí ven na záho k plotu nebo zídce. To by v truhlíku nebylo moc hezké. Begónie mají rády kyselou půdu, takže já dávám univerzál s rašelinou a hnojím je hnojivem na azalky pokud nemám specielní na begónie. Magda

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz