Amaryllis

Nadik - (4)
14.3.2005 19:17
Tak aby jsme začali od začátku.Většinou se tato květina prodává kolem vánoc.Já ji dostala také před 7 lety na vánoce s poupaty.Mívám ji běžně v obýváku a dostává přiměřenou zálivku,ani málo ani moc aby cibule neuhnila.Po odkvětu,to bývá tak konec ledna,ustřihnu stvol,pozor,listy se ponechávají.A takto jen s listy ji zalévám do poloviny srpna,pak přestanu zalévat a nechám listy uschnout.Po uschnutí odstřihnu a tak jak je v květníku ji dám do tmy do sklepa.Tak v polovině listopadu ji sestřihnu kořeny a přesadím,cibule musí být z poloviny vidět.mírně začnu zalévat a během několika dní se objeví stvol.Tímto způsobem mi vykvétá už sedmým rokem tatáž cibule přesně na vánoce.Pak se tato celá akce zase opakuje.
Ještě se dá pěstovat ve vázách s vodou,ale pozor,voda musí dosahovat max.do poloviny kořenů aby cibule neuhnila.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Milacek. - (1), 5.6.2001 2:22, zobrazeno: 5766x
Chtěla bych se dozvědět něco víc o této cibulce.Pomožtemy jak se o ni starat?

host, 29.4.2004 9:04
cibule se sází do jen o málo většího květináče než je sama tak, aby jí aspoň polovina koukala z hlíny. Přes léto dávám květináč ven, do stinného kouta zahrady.Před prvními mrazy přenesu do bytu, kde hned vykvete. Po odkvětu seříznu listy tak na 2 cm nad cibuli, dám do sklepa do skorotmy a nezalévám. Jakmile zjistím, že tlačí poupě (tak touto dobou), přenesu zas do bytu, začnu zalévat, nechám vykvést a po odvětu zase ven.....:-)

Nadik - (4), 14.3.2005 19:17
Tak aby jsme začali od začátku.Většinou se tato květina prodává kolem vánoc.Já ji dostala také před 7 lety na vánoce s poupaty.Mívám ji běžně v obýváku a dostává přiměřenou zálivku,ani málo ani moc aby cibule neuhnila.Po odkvětu,to bývá tak konec ledna,ustřihnu stvol,pozor,listy se ponechávají.A takto jen s listy ji zalévám do poloviny srpna,pak přestanu zalévat a nechám listy uschnout.Po uschnutí odstřihnu a tak jak je v květníku ji dám do tmy do sklepa.Tak v polovině listopadu ji sestřihnu kořeny a přesadím,cibule musí být z poloviny vidět.mírně začnu zalévat a během několika dní se objeví stvol.Tímto způsobem mi vykvétá už sedmým rokem tatáž cibule přesně na vánoce.Pak se tato celá akce zase opakuje.
Ještě se dá pěstovat ve vázách s vodou,ale pozor,voda musí dosahovat max.do poloviny kořenů aby cibule neuhnila.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz