Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Co rozumíte pod pojmem „lilie bílá“?

1. Jestliže se jedná o „lilii bělostnou“ latinsky „Lilium candidum“, lidově „kostelní lilie“ a také „lilie našich babiček“, pak se zřejmě nic neděje. Pouze po přesazení je trochu oslabená, protože se ji přetrhaly všechny kořeny a dalším rokem to dožene. Lilii bělostnou bezpečně poznáte podle zelené listové růžice, která přetrvává přes zimu. Také to byla nevhodná doba k sázení. Lilie bělostná zatahuje po odkvětu, přesazuje se cca v srpnu a do zimy vytvoří přízemní listovou růžici. Ta pak přetrvá zelená po celou zimu, i když mrzne až praští. Jako jediná se sází velmi mělce 1 až 2 cm pod povrch půdy. Vyžaduje však vápenitou půdu. Do větší sázecí jámy přimíchejte starou zvětralou omítku nebo mletý vápenec. Těmto liliím se nejlépe dařilo u starých domů, protože v jejich blízkosti byla zahrnuta stavební suť ze stavby domu. U dnešních staveb s odlišnou moderní technologií výstavby to už tolik nefunguje. Lilie bělostná snáší sluneční úpal, nesnáší však zamokřený pozemek. Vhodné by bylo také ošetření proti houbovým chorobám např. Kuprikolem a pod.
Nesázejte ji do blízkosti jiných lilií!!! Od těch se velmi snadno nakazí chorobami, které ostatní lilie tolerují. Většinou uhyne. Zůstanou vám všechny ostatní lilie, jenom tato ne.

2. Jestliže se jedná o jinou lilii s bílými květy, např. o asijský hybrid, orientální hybrid, čínskou trubku a pod., pak je možné, že byla napadena houbovou chorobou. V tom případě měla být cibule před výsadbou ošetřena mořením např. Kuprikolem, Rovralem... Rovněž proveden postřik při začátku růstu a poté ještě jednou v dospělosti. Není vyloučeno, že je infekce v půdě.
Sušení těchto cibulí v letním období je naprosto nevhodné, protože nyní je jejich hlavní růstová fáze.

Doporučuji obrátit se o informace na osobu, která vám cibule lilií prodala.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika