Plíseň na palicích česneku



host - 254.91 (?)
13.6.2016 10:14

Já pěkný česnek dávám do velké vázy a všechny ostatní oloupu a namixuju (trochu vody přidat), dám do vaniček od zmrzlin asi 2-3cm. Po zmrznutí nakrájím na kostky a bez problémů a bez ztráty chuti vydrží dlooouho. V lednici mám malou dozku, asi na 3 kostky a tu mám stále plnou a česnek neztrácí ani barvu po rozmrznutí. V soli se nám to neosvědčilo-vždy zezelenal a navíc děsně slaný. Topinka se horká krásně i zmrzlou kostkou pěkně stejnoměrně potře. Takovou zkušenost mám já již leta letoucí.

Míla

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 19.160 (?), 7.6.2016 16:57, zobrazeno: 10370x
Zdravím, na česneku mi teď začaly v podelných pruzích žloutnout listy. Vytáhl jsem jeden a v podpučí je vidět bílá plíseň. Dá se to ještě nějak zachránit a nebo mám po úrodě? Věděl by někdo? Sadba byla namořena Rovral a Sulka, česnek je v té zemině poprvé.

   
host - 19.160 (?), 7.6.2016 17:04
Ještě foto palice

      
host - 233.113 (?), 9.6.2016 17:12

Myslím, že Vás potkalo to nejhorší, co pěstitele česneku potkat múže.Bílá sklerociová hniloba.Mám stejný problém. Podívejte na stránky k-cesnek-diskuze.

         
host - 19.160 (?), 10.6.2016 13:45
Děkuji za informace. Pročetl jsem tu diskuzi, asi je to ono, akorát nevim co s tím česnekem dál, jestli i poměrně hehké paličky vyhodit a nebo se to dá zpracovat aspoň na česnekovou pastu se soli?
            
host - 248.55 (?), 10.6.2016 22:21

Oloupané na pastu jistě zpracovat můžete. Stačí váhový poměr česnek 2 :1 sůl, vydrží do další sklizně i v pokojové teplotě.           Lída

               
host - 254.91 (?), 13.6.2016 10:14

Já pěkný česnek dávám do velké vázy a všechny ostatní oloupu a namixuju (trochu vody přidat), dám do vaniček od zmrzlin asi 2-3cm. Po zmrznutí nakrájím na kostky a bez problémů a bez ztráty chuti vydrží dlooouho. V lednici mám malou dozku, asi na 3 kostky a tu mám stále plnou a česnek neztrácí ani barvu po rozmrznutí. V soli se nám to neosvědčilo-vždy zezelenal a navíc děsně slaný. Topinka se horká krásně i zmrzlou kostkou pěkně stejnoměrně potře. Takovou zkušenost mám já již leta letoucí.

Míla

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?13.10.2025
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika