česnekocibule

host - 53.226 (?)
5.3.2011 19:16

nechci prudit, ale metation nebyl :zapovězený" (takový termín v rostlinolékařské praxi není), ale pouze mu prošlo povolení a v euforii po rozdělení Československa si je slovenský výrobce neobnovil. Stejné složení měl japonský Sumithion, kterému později nebylo výrobcem z ekonomických, nikoliv ekologických důvodů o prodloužení povolení požádáno. H.Havelka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?), 26.7.2009 22:48

Pane Václave bez ohledu nato co to vlastně pěstujete bych se chtěl zeptat: vy ještě máte Metation? A po postřiku ním tu česnekocibuli jíte?

host - 55.26 (?), 27.7.2009 22:35

Já myslím, že než to stříkat Metationem, chtělo by to spíš zavčasu zakrýt bílou netkanou textílií. Co si o tom myslíte Vy, pane Skálo, souhlasíte se mnou? Stejně jsem letos přikryla giganty, protože bělásci poletovali ostošest a já jim tu úrodu jen tak věnovat rozhodně nemíním. Ať si letí k sousedům :-).

Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?), 30.7.2009 21:58

Dobře jste udělala. Já jenom, že Metation je dávno zapovězený silně páchnoucí a jedovatý prostředek. Tady jsme četli ukázku nad kterou by ochráncům přírody a ostatním "chemofobikům" musely vstávat vlasy na hlavě. I kdyby jste kromě té textilie potřebovala použít postřik, je plno novějších a šetrnějších přípravků.

host - 53.226 (?), 5.3.2011 19:16

nechci prudit, ale metation nebyl :zapovězený" (takový termín v rostlinolékařské praxi není), ale pouze mu prošlo povolení a v euforii po rozdělení Československa si je slovenský výrobce neobnovil. Stejné složení měl japonský Sumithion, kterému později nebylo výrobcem z ekonomických, nikoliv ekologických důvodů o prodloužení povolení požádáno. H.Havelka

host - 197.98 (?), 19.5.2010 8:29

V Chorvatsku (Pelešac) jsme si koupili opravdu obří česnek (asi tak třikrát větší stroužky než náš největší paličák). Byl dost drahý. Pár stroužků, které nám zbyly jsem namořil a letos zasadil. Už teď je rostlinka výrazně větší a silnější než náš česnek. Tak jsem zvědav

host - 40.135 (?), 19.5.2010 8:45

Semena česnekocibule jsem si koupila letos, vysela na parapet a pak dala ven. Jsou to pořád stejné drobné nitky, žádný pokrok. Hm, asi potřebují čas. Zatím jsou slabší než pažitka.

host - 40.135 (?), 23.3.2011 14:23

Zdravím.

Tak přihodím zkušenosti. I po vysazení ven byly rostlinky sotva jako pažitka, vůbec se nechtěly rozrůst. Uštípla jsem jich v létě jenom prá stébélek, abych ji ochutnala. Teď po kontrole na záhonu to vypadá, že asi vymrzla (pažitka hned vedle vesele raší).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci16:05
Napojení na novou kanalizaci15:59
Napojení na novou kanalizaci12:59
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz