Česnek z pravých semen

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3194) - 208.138 (?)
25.5.2025 22:06

Teď ne, ale ráno vyfotím.

Ne, zamoření se nepodařilo zabránit, ale s tím jsem ani nepočítal. Ztráty do 10% považuju za úspěch. Bez použití další chemie by to bylo víc než okay. A souhlasím, že teď záleží, jak moc bude pršet. Zrovna ryju druhou půlku téhož záhonu. Přemokřená se nezdá, spíš tendence do sucha. Vyschlá ale není. Ale teď má dost pršet.

Uvidíme, jak to půjde dál. Zatím ztráta cca 2%. Ty zbylé česneky v jahodách vypadají nejsilnější a nejzdravější.laugh A manželka tam bez mého vědomí dosadila na jaře nějaký no-name česnek a ten taky slušně roste. Možná jsem tam smíchal lepší směs anebo fakt ty jahody nějak působí. Možná odsávají vlhkost, jako tenkrát ty keře.

Mně se to docela líbí. Rajčata už jsou tak trochu rutina, tohle je samé překvapení. Ale letos o ně zase taková nouze není.wink

Díky. Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3194) - 208.138 (?), 25.5.2025 22:06

Teď ne, ale ráno vyfotím.

Ne, zamoření se nepodařilo zabránit, ale s tím jsem ani nepočítal. Ztráty do 10% považuju za úspěch. Bez použití další chemie by to bylo víc než okay. A souhlasím, že teď záleží, jak moc bude pršet. Zrovna ryju druhou půlku téhož záhonu. Přemokřená se nezdá, spíš tendence do sucha. Vyschlá ale není. Ale teď má dost pršet.

Uvidíme, jak to půjde dál. Zatím ztráta cca 2%. Ty zbylé česneky v jahodách vypadají nejsilnější a nejzdravější.laugh A manželka tam bez mého vědomí dosadila na jaře nějaký no-name česnek a ten taky slušně roste. Možná jsem tam smíchal lepší směs anebo fakt ty jahody nějak působí. Možná odsávají vlhkost, jako tenkrát ty keře.

Mně se to docela líbí. Rajčata už jsou tak trochu rutina, tohle je samé překvapení. Ale letos o ně zase taková nouze není.wink

Díky. Milan

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3194) - 208.138 (?), 1.6.2025 22:58

Jsem byl zmatenej: ten základ palice prostě ještě nevylezl. Ale i tak je mi to divné: doma a na balkóně nic, na chalupě už určitě přes polovinu jich palici vyrazilo. A to nejsou žádní Bivojové. Tak štípu, hned jak spatřím. Což jsem dřív nedělal a štípal asi pozdě.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025