Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Časný výsev cibule má to kouzlo, že si semínko počká na příhodnou dobu a mezitím se i příliš nakypřená zemina slehne na optimum. Při pozdnějším výsevu je možné vysévat i semínka předem přes noc namočená v dešťové vodě a po výsevu se zalitím řádku. Určitě tedy raději vysévejte než sázejte sazečku = velikost sklízených kusů bude přibližně stejná, ačkoliv by se zdálo, že sazečka má náskok.

Cibule zastavuje růst buď proto, že periody mezi srážkami jsou příliš dlouhé a nebo také když začnou podzimní chldné noci. Pokud máte možnost podpořit růst zálivkou v době, kdy nebude již dostupná zimní zásoba vláhy, určitě budete mít Všetanu nebo Tandem ve velikosti 10 ks do Kg a u velkách odrůd Globo apod. i v kategorii 4 do Kg. Pokud nechcete příliš jednotit, pak vysévejte jen cca 25-50 semínek na běžný metr řádku. Já osobně pak dávám na začátku a na konci řádku výsevek hustší a dostanu tam drobné "polévkové" cibulky a sazečku.. Polévkové cibulky jsou takové, co dávám do vývarů bez krájení (2-3 cm). a při použití jako sazečka bezpečně běží do květu.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika