Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro hosta 95.40

Máčení v Sulce má ten dopad, že v roztoku není volný kyslík a roztoči nemají co dýchat. Pokud zalejete nasázený česnek Sulkou, anoxické prostředí nevznikne a Sulka se stane jen hnojivem. Vlnovník je malý roztoč a tam kde vyvrtá/vyžere chodbičky vzniknou na povrchu nažloutlé až nahnědlé matné skvrny. U pana Kozáka na webu někdo cituje, že existenční limitní teploty pro vlnovníka jsou -6°C a 42°C (užití termoterapie) a nebo anoxické prostředí po dobu 2 hodin. Protože neuvedl zdroj citace, doporučil bych risknout tu Sulku teplou pouhých 8°C A protože vajíčka vlnovníka mohou být i na stroužcích, kde není zatím viditelný žír (matné skvrny), tak je potřeba mořit veškerý česnek, co půjde do země.

Zamyslete se také nad tím, jestli vám vlnovník nepřežije ve skladu (na cibuli, gladiolech, liliích,..). Já kvůli tomu od jisté doby používám místo letitých dřevěných lísek buď jednorázové papírové nebo desinfikovatelné plastové. Je to jednodušší než desinfikovat dřevěné lísky postřikem čpavkovou vodou.

Pro pana Jiřího

Není houba jako houba - hniloby jsou různé. Tomu sousedovi co má na pozemku "bílou sklerociovou ..." ani pozdní výsadba nepomůže. A soused co pěstuje česnek na stejném záhoně ob rok zřejmě používá vhodnou meziplodinu, která není hostitelem fusariové hniloby a proti ostatním se stříká (šedá aj. běžné). Dokud si od souseda s bílou sklerociovou tu "jeho plíseň" nezavleče, bude v pohodě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika