Prosím o radu ohledně kaktusu

host - 248.148 (?)
28.9.2024 20:05

Tu bílou vatičku (může to být plíseň i červci) otřete štětečkem namočeným v lihu. Od čeho jsou ty červené skvrny nevím, Místa napadená mokrou hnilobou opatrně vyřízněte, můžete je posypat troškou mleté skořice (dezinfekce) a nechte zaschnout. Hlavně ho teď dejte do pokud možno chladnější místnosti co nejvíce na světlo a nezalévejte (klidně až do jara). Třeba nebude krásný, ale mohl by vám jako odměnu za péči udělat novou odnož  ;-))           Lída

Jsem zvědavá jestli se to vloží, poslední dobou mé příspěvky nevkládají, nevím proč, píšu sem řadu let... Asi budu nucená přestat, psát si jen pro sebe nemá smysl.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 81.41 (?), 24.9.2024 18:10, zobrazeno: 598x

Dobrý den všem,

jsem milovník kaktusů, bohužel zatím bez zkušeností, včera jsem zavítala do květinářství a objevila malý kaktus, který však bohužel nevypadá moc dobře... Nicméně jsem si ho pořídila, jelikož mi ho bylo velice líto. Měl na sobě sem tam bíloučký povlak plísně, místy je dokonce trochu nahnilý. Byli na něm i nějací brouci... Přikládám obrázky (na kterých už je trochu očištěný) a moc moc prosím o radu, zda není něco co bych pro něj mohla udělat, nebo už je vše ztraceno. Předem velice děkuji za rady, moc ráda bych ho zachránila!

Kaktus nevypadá vůbec dobře
Kaktus nevypadá vůbec dobře

host - 248.148 (?), 26.9.2024 19:38

Takové to bílé - může to být plíseň i červci - bych otřela štětečkem namočeným v lihu. Pokud má někde něco mokrého nahnilého, tak místo opatrně vykrojit a nechat ránu zaschnout. Od čeho je takový rezavý, opravdu nevím. Ale teď bych ho nechala už v suchu doma, hlavně na světle. Pokud máte možnost, tak spíše v chladnější místnosti. Může se stát, že sice původní rostlina zůstane nevzhledná, ale vytvoří Vám za odměnu novou rostlinku - odnož k zasazení wink.           Lída

host - 248.148 (?), 28.9.2024 20:05

Tu bílou vatičku (může to být plíseň i červci) otřete štětečkem namočeným v lihu. Od čeho jsou ty červené skvrny nevím, Místa napadená mokrou hnilobou opatrně vyřízněte, můžete je posypat troškou mleté skořice (dezinfekce) a nechte zaschnout. Hlavně ho teď dejte do pokud možno chladnější místnosti co nejvíce na světlo a nezalévejte (klidně až do jara). Třeba nebude krásný, ale mohl by vám jako odměnu za péči udělat novou odnož  ;-))           Lída

Jsem zvědavá jestli se to vloží, poslední dobou mé příspěvky nevkládají, nevím proč, píšu sem řadu let... Asi budu nucená přestat, psát si jen pro sebe nemá smysl.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz