Choroby kaktusů

host - 220.186 (?)
6.6.2013 23:48

Souhlasím s p.Jančou, nic jim není. Ale opravdu chtějí v období tepla víc zalévat, spíš než mlžit by chtěly aspoň jednou za měsíc pořádně prolít, až by voda protekla (tu pak samozřejmě vylít).

Ta hnědá skvrnka na boku kaktusu vypadá zaschlá ranka po nějakém poranění.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 244.5 (?), 6.6.2013 20:02, zobrazeno: 4806x

Dobrý den, 

mám doma 4 kaktusy. Jsou staré od 6 do 9 let. Tři z nich mají nejspíš nějakou chorobu. Kaktusy nejsou vedle sebe. Jednou za měsíc jim dodávám trošku vody ze střičky. Bohužel jsem teď zjistila, že jsem při mytí oken asi před rokem zaměnila střičku s vodou a střičku s ironem na okna.

Myslíte, že kaktusy trpí v důsledku zavlahování ironem nebo jde o chorobu? Můžu přiložit jen jednu fotografii, ale kaktus vypadá každý jinak. Můžete si proto stáhnout všechny tři fotografie zde.

Děkuji mockrát za pomoc, Valešová 

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 166.4 (?), 6.6.2013 20:47

Ty kaktusy vypadají celkem dobře, korkovatění v dolní části je normální. Nějaký Iron kaktusy hned tak nerozhodí. Ve vegetační sezóně bych zvýšil dávky vody, jednou měsíčně troška vody ze stříkačky je málo i pro kaktus.

host - 220.186 (?), 6.6.2013 23:48

Souhlasím s p.Jančou, nic jim není. Ale opravdu chtějí v období tepla víc zalévat, spíš než mlžit by chtěly aspoň jednou za měsíc pořádně prolít, až by voda protekla (tu pak samozřejmě vylít).

Ta hnědá skvrnka na boku kaktusu vypadá zaschlá ranka po nějakém poranění.           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?11:24
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz