čerrnání listů hrušně

host - 161.138 (?)
15.9.2008 23:36

Pokud černání listů je rozloženo kolem hklaní nervatury, mohlo by se jednat o listové roztoče, kerých se zbavíme pouze předjarním postřikem proti přezimujícím škůdcům. Taky jsem si je přinesl se zakoupenou hruškou a toto jsem našel v literatuře.

Pokud by listy zasychaly od okrajů, bývá to fyziologická vada způsobená vysokými teplotami a slunečním úpalem. Ta by se na jaře neopakovala.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 30.218 (?), 30.7.2008 20:36, zobrazeno: 6336x

Zdravím, koupila jsem si na jaře sloupovitou hrušeň, středně rannou a středně pozdní, vhodnou k pěstování na balkonech. Středně pozdní hrušeň prospívá, má spoustu listů, avšak středně ranná měla hned po rozvinutí listů mšice a teď se začaly na listech tvořit tmavohnědé skrny, a listy schnou avšak neopadají. Prosím o radu, o co může jít a jak proti tomu zakročit. Velmi děkuji za pomoc. G. Kupková

host - 161.138 (?), 15.9.2008 23:36

Pokud černání listů je rozloženo kolem hklaní nervatury, mohlo by se jednat o listové roztoče, kerých se zbavíme pouze předjarním postřikem proti přezimujícím škůdcům. Taky jsem si je přinesl se zakoupenou hruškou a toto jsem našel v literatuře.

Pokud by listy zasychaly od okrajů, bývá to fyziologická vada způsobená vysokými teplotami a slunečním úpalem. Ta by se na jaře neopakovala.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti8:43
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz