Usychání špiček Draceny

host - 144.178 (?)
26.10.2009 0:22

š, v. - Děkuji za reakci..Dracenu jsem přesadila do zeminy na palmy, spodní listy odstranila, zůstala chudčí, ale raší ji nové listy..Tak zkusím spíše nezalévat... Právě, že na netu jsem ve většině případů četla, že palmy hlavně v panelákách mají dost suchý vzduch..Proto jsem začala rosit pravidelně..Jedna mi stojí u okna, cca 50cm od topení..Děkuji ještě jednou

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
šv - (3) - 144.178 (?), 20.10.2009 18:17, zobrazeno: 25977x

Zaregistrovala jsem se, protože mám ráda pokojové rostliny a snažím se být jimi obklopena..Bohužel mi začaly u draceny usychat špičky a to v docela rekordním čase a míře..Nejsou tmavě hnědé, které mohou být asi znakem přelití..Prostě usychají špičky..Otrhala jsem na nejvyšším výhonku skoro všechny staré listy, které byly uschlé..Ted rostlina vypadá dost chudě..Má nové světle zelené výhonky, ale konce i nadále usychají..Užívám hnojivo na palmy, dracena mi stojí v misce s kamínky..Snažím se jí rosit tak 2-3 týdně ve vaně a to v hojné míře..Tak jednou za cca 8-10dní ji ve vaně orosím dost a proleju a tím zalévám... Jinak občas doubnu do hlíny a pokud je sušší, trochu zaliju horem..Prosím o radu čím to může být..Chtěla jsem vložit foto, ale nevím jak ho vložit :-(

Bez názvu
Bez názvu

host - 18.94 (?), 25.10.2009 16:59

Také mě trápí něco podobného. Netuším čím to může být, ale ze své zkušenosti vím, že mi Dracena vydrží tak 5 let a pak mi vždy zahyne.

host - 176.18 (?), 25.10.2009 21:48

Podle fotky i popisu péče má moc mokro. Mám doma už letité dracény, také občas nějaký starý list uschne, ale snesou spíš přeschnutí než přelití, ono někdy moc péče (i když se snažíte dělat kytičkám dobře) škodí. Osobně dracény zalévám, když mají zem zcela suchou, případně začnou mírně klopit listy. Pak je zaleju, ale pořádně, až voda proteče do misky. Asi po hodině vodu z misky vyleju a znovu zalévám tak asi za 4-5dní (v paneláku). Nerosím. Ony totiž dracény mají dost dužnaté kořeny, tak nesnášejí cvrndání vody po troškách. Podle mne je u š.v. chyba právě v tom :"pokud je sušší, trochu zajeju..."             Lída

host - 144.178 (?), 26.10.2009 0:22

š, v. - Děkuji za reakci..Dracenu jsem přesadila do zeminy na palmy, spodní listy odstranila, zůstala chudčí, ale raší ji nové listy..Tak zkusím spíše nezalévat... Právě, že na netu jsem ve většině případů četla, že palmy hlavně v panelákách mají dost suchý vzduch..Proto jsem začala rosit pravidelně..Jedna mi stojí u okna, cca 50cm od topení..Děkuji ještě jednou

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz