Vhodná odrůda broskvoně

host - 44.124 (?)
6.2.2008 10:14

Rozhodně bych volil odrůdu Red Haven, která je velice plastická a jako další budete vidět zda jít do plusu či minusu. Myslím tím dobu zrání. Nadmořská výška není tak podstatná jako lokalita. Velice praktické je porozhlédnout se po okolí, co sousedé pěstují.

Milan Boštička

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 50.166 (?), 6.2.2008 8:02, zobrazeno: 9740x
Vážení kolegové zahrádkáři, prosím o pomoc při výběru vhodné odrůdy broskvoně začínajícímu zahrádkáři. Na jaře bych rád vysadil stromek broskvoně na zahradě nacházející se v nadmořské výšce cca 320 m n.m (u Chrudimi). Mám-li na zvolenou odrůdu nějaké požadavky, tak je to především její odolnost. Jednak proti nemocem (úroda bude pro děti, takže bych rád omezil na únosnou míru chemickou ochranu) a jednak proti mrazu (lépe úroda menší, zato pravidelná). Vzhled plodů není rozhodující, snad jen chuť by měla být aspoň průměrná. Uvažoval jsem o odrůdě Redhaven jakožto jakési jistotě mezi broskvoněmi, ale v literatuře je poměrně dobře hodnocena i odrůda Harbrite. Poraďte mi tedy prosím, jak vybrat. Děkuji za každou radu.

P. Jurák

host - 44.124 (?), 6.2.2008 10:14

Rozhodně bych volil odrůdu Red Haven, která je velice plastická a jako další budete vidět zda jít do plusu či minusu. Myslím tím dobu zrání. Nadmořská výška není tak podstatná jako lokalita. Velice praktické je porozhlédnout se po okolí, co sousedé pěstují.

Milan Boštička

mykovec2 - (5) - 82.62 (?), 23.3.2008 1:15

U vás bych zkusil i Fairhaven a Cresthaven, sám je mám v 380m.n.m.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz