Usychajúce vrcholy letorastov

host - 134.38 (?)
14.6.2011 9:17

Vďaka za odpovede. Bude to makadlovka, príp. obaľovač. Vo vrcholoch boli vyžraté chodbičky. Preventíne som ich odstránil, uvidíme, či to zaberie. Keby to bolo v malom rozsahu ako u Vás pán Paľo, vôbec by som to neriešil. Bolo toho však na môj vkus priveľa. Aj ja mám niektoré plody pri zbere červivé (myslím, že väčšina záhradkárov), je to ako píšete, daň za nestriekanie. Stačí, že sa strieka proti kučeravosti.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 134.38 (?), 13.6.2011 15:50, zobrazeno: 3014x

Dobrý deň. Na broskyni mi usychajú vrcholy letorastov. Dávnejšie som čítal (myslím, že tu na fóre), že to spôsobuje nejaký červík,  ktorý vykusuje vo vrcholoch chodbičky. Za ten svet však nemôžem nájsť ten príspevok. Preto vás prosím, ako sa ten škodca volá a aký postrek použiť?

host - 182.227 (?), 13.6.2011 16:27
Sice to může být i obaleč východní, ale spíše to bude makadlovka.P

host - 183.218 (?), 13.6.2011 17:47
Teplé počasie zástupcom z triedy Hmyzu vyhovuje. Tiež mi niektoré konce výhonkov zasychajú. Pravdepodobne to robí bodavý hmyz, reakcia rastliny je rýchla. Vývoj larvy by trval dlhšie. Na druhej strane som našel už aj červivý plod (obaľovač). Je to daň za to, že človek nechce striekať insekticídy. Tých pár zaschnutých konárkov nič neznamená, koruna aj tak potrebuje letné preriedenie. Paľo

host - 134.38 (?), 14.6.2011 9:17

Vďaka za odpovede. Bude to makadlovka, príp. obaľovač. Vo vrcholoch boli vyžraté chodbičky. Preventíne som ich odstránil, uvidíme, či to zaberie. Keby to bolo v malom rozsahu ako u Vás pán Paľo, vôbec by som to neriešil. Bolo toho však na môj vkus priveľa. Aj ja mám niektoré plody pri zbere červivé (myslím, že väčšina záhradkárov), je to ako píšete, daň za nestriekanie. Stačí, že sa strieka proti kučeravosti.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?11:29
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?11:28
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?11:27
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz