Uschlá broskvoň

host - 176.161 (?)
1.6.2011 20:07

důležité je, zda vyrůstá nad roubem, nebo pod roubem... pokud budu předpokládat, že jste roub nechal nad zemí a ne nesprávně pod zemí,  tak se na stromek podívejte a uvidíte. pokud poroste nad roubem, tak ten suchý klidně nechte, můžete k tomu ten nový výrustek uvázat, popř. ho klidem v duši ustříhněte a vyvažte na opěrnou tyčku. Pokud roste pod roubem, tak z toho niíc nebude a stromek je pravděpodobně na vyhození.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 216.24 (?), 1.6.2011 20:00, zobrazeno: 4550x

Zdravím, chtěl bych se zeptat.Letos jsem koupil dvě broskvoně a stoho mi jedna uschla.Po koupi jsem je hned zasadil a ostříhal větve jak mi pán řekl v zahradnictví.Red Haven jde krásně, ale Symphonie mi vyrašila jen na dvou pupenech na jedné větvi a teď mi to úplně uschlo.Právě u té uschlé mi vyrůstá ze země mladník.Můžu ho nechat stím, že to bude normální broskvoň nebo stoho vyroste něco co ani nezaplodí?V případě, že může mladník růst mám ten uschlý stromek odříznout?Mnohokrát děkuji za informaci.Přeji Vám hezký den.

host - 176.161 (?), 1.6.2011 20:07

důležité je, zda vyrůstá nad roubem, nebo pod roubem... pokud budu předpokládat, že jste roub nechal nad zemí a ne nesprávně pod zemí,  tak se na stromek podívejte a uvidíte. pokud poroste nad roubem, tak ten suchý klidně nechte, můžete k tomu ten nový výrustek uvázat, popř. ho klidem v duši ustříhněte a vyvažte na opěrnou tyčku. Pokud roste pod roubem, tak z toho niíc nebude a stromek je pravděpodobně na vyhození.

host - 216.24 (?), 2.6.2011 20:18

Děkuji, to zda je za roubem nebo před netuším.Možná jsem jí zasadil o trošku hlouběji.Každopádně jsem se dnes zkoušel dopídit odkud to roste.Tak výhonky mám dva.Jeden je cca 2 cm pod povrchem a ten druhý cca 8 cm pod.Koukal jsem na kmen uschlé broskve a nikde jsem nenarazil na přechod(roub)Je možné, že to nejde vidět popřípadě jak vysoko se dělá zhruba roubování od kořenu?Mockrát děkuji za informaci.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz