Trpasličí broskvoň

host - 160.4 (?)
13.7.2008 21:33

Zatím nevím. Mám ji ve větším květináči. Takže buď zůstane venku, případně zakopu květináč do země a vlastní rostlnu přikryji netkanou textilií nebo ji dám celou do studeného sklepa.

Ptal jsem se prodejce, který "ve velkém" pěstuje v nádobách zaktslé broskvoně "Bonanza" a nektarinky "Balkonella". Ten je údajně nechává přes zimu i s nádobou venku. Ale já mou odrůdu neznám... Nevím co vydrží.

Takže se přidávám k dotazu. Jak zimovat zakrslou broskev (popř. nektarinku) v nádobě?

Díky

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 160.4 (?), 16.5.2008 0:26, zobrazeno: 17841x

Jeden brněnský hobby market (Bau..x) prodává zakrslé broskvoně v květináčích. Výška kmínku cca 50 cm, hustá olistěná koruna o průměru cca 30 - 35 cm, rostliny mají několik plůdků, cena ve slevě 369,- Kč. Co se mi bohužel nepodařilo zjistit je odrůda - jediné označení na štítku je "Zwergpfirsich". Poradíte mi o jakou odrůbu by se mohlo jednat? Díky

host - 1.3 (?), 16.5.2008 7:08

Viz Google

host - 160.4 (?), 13.7.2008 13:48

Tak jsem z výše uvedené broskvoně sklidil "úrodu".

Na ministromečku (popis viz výše, vypadá přesně jako stromek na obrázku - viz odkaz www.gartencenter-shop24.de/product_info.phpj, byla dokonce ve stejném květináči jako ten na foto ) jsem na jaře ponechal jen jeden plod. Ten nyní dozrál. Dorostl hmotnosti 205g. Dužina šla oddělit od pecky, byla šťavnatá, chutná (sladká).

Překvapilo mě, že plod dozrál tak brzy. Je možné, že bylo je způsobeno tím, že se k prodejci dostaly stromky již s plody? Ke kvetení došlo někde na jihu...

Takže vím, že se jedná o "poživatelnou" odrůdu. Ale blíže o ní nevím nic...  "Zwergpfirsich" je nicneříkající, podle mě obchodní, německý název zakrslé broskvoně.

host - 4.17 (?), 13.7.2008 18:45

Jak ji budete přezimovávat? Díky.

host - 160.4 (?), 13.7.2008 21:33

Zatím nevím. Mám ji ve větším květináči. Takže buď zůstane venku, případně zakopu květináč do země a vlastní rostlnu přikryji netkanou textilií nebo ji dám celou do studeného sklepa.

Ptal jsem se prodejce, který "ve velkém" pěstuje v nádobách zaktslé broskvoně "Bonanza" a nektarinky "Balkonella". Ten je údajně nechává přes zimu i s nádobou venku. Ale já mou odrůdu neznám... Nevím co vydrží.

Takže se přidávám k dotazu. Jak zimovat zakrslou broskev (popř. nektarinku) v nádobě?

Díky

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4514:30
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025