Redhaven je odrůda se zvonkovitým typem květu, který odolá mrazu až-5° takže postřik vodou vůbec nemusel k zajištění úrody pomoci. Na probírku plodů je podle mého ještě příliš brzy, tak za 4 týdny budou už vidět rozdíly ve velikosti plodů, ty větší necháte. Kromě toho můžou přijít kroupy a najednou bude nepoškozených plodů nedostatek. Walter
Vypadá to, že se mi podařilo na mé dvouleté Red Havence uchránit v dubnu květy před zmrznutím postřikem vodou, i když byly -4 °C. Začínají se tvořit plody. A mám dotaz, je nějaké pravidlo kolik plodů na větvi nechat, tak aby byly velké a kvalitní? Třeba nechat plody na větvi ve vzdálenosti minimálně 15 cm? Větve mám tak 1 m dlouhé.
Redhaven je odrůda se zvonkovitým typem květu, který odolá mrazu až-5° takže postřik vodou vůbec nemusel k zajištění úrody pomoci. Na probírku plodů je podle mého ještě příliš brzy, tak za 4 týdny budou už vidět rozdíly ve velikosti plodů, ty větší necháte. Kromě toho můžou přijít kroupy a najednou bude nepoškozených plodů nedostatek. Walter
Pan Walter má pravdu, spěch není nutný, je dobré naučit se trpělivosti. Délka plodné větévky není jediný parametr, jde i věk stromku, jeho zdr.a výživový stav, zda chcete plody na výstavu, přímý konzum, nebo i k zavaření-na kompot...