Oplodnění nektarinky Balkonela

host - 210.204 (?)
12.4.2009 20:45

Oprava, pokud ji ještě nemáte, tak si ji kupte tam, určitě bude samosprašná. Na lodžii vám určitě poroste.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
mgr.pavel - (1) - 56.1 (?), 22.3.2009 21:14, zobrazeno: 13627x

Bydlím v bytě s větší lodžií a uvažuju o tom, že si pořídím nějaké balkonové ovocné stromky. Zaujala mne nektarinka Balkonela, případně zakrslá třešeň. Nevím ale jestli tato nektarinka (která není samosprašná) bude plodit, pokud jich budu mít blízko sebe víc. Stačí k tomu jedna další Balkonela? Či jiný ovocný stromek na balkon?

Moc děkuju za radu.

host - 210.204 (?), 12.4.2009 20:38

Jak jste došel k závěru, že není samosprašná? Předpokládám, že jste ji koupil u Starkla, a ten tvrdí, že je samosprašná. Takže v tom žádný problém nevidím.

host - 210.204 (?), 12.4.2009 20:45

Oprava, pokud ji ještě nemáte, tak si ji kupte tam, určitě bude samosprašná. Na lodžii vám určitě poroste.

host - 78.73 (?), 20.5.2009 0:17

Dobrý den,

s nektarinkou Balkonella mám tuto zkušenost: Kupovali jsme ji před dvěma lety na podzim v zahradnictví Kruh.

Zimu přežila bez problému, na jaře byla obalená nádhernými růžovými květy.

Opylovala jsem je štětečkem, nevím, zda jsem to tím ovlivnila, nicméně na tom malém stromečku uzrálo 13 broskví normální velikosti, připadalo mi to naprosto úžasné.

Letos jsem o ni měla strach, zima byla skutečně mrazivá, ale nic se jí nestalo, kvetla a má nasazeno spoustu malých plodů.

Ty se samozřejmě neudrží všechny, ale počítám opět s úrodou.

Pokud by byl zájem, mohu třeba poslat fotky.

Já bych se nebála té jedné sazenice, sama mám také pouze jednu a funguje to, a jak říkám, nevím, zda ten štěteček to nějak ovlivní, nicméně mi to nijak zásadně nezatěžuje.

Přeji hodně úspěchů.

host - 83.5 (?), 30.5.2009 21:45

Balkonellu jsem dostala před 4 roky. Mám velkou zahradu s ovocnými stromy, tak jsem ji zasadila do ní, nikoliv na balkon. Starám se o ni jako o běžné broskve (postřik proti kadeřavosti, sem tam prosvětlit korunku - ale má malé přírůstky pochopitelně). Nádherně každý rok kvete a každý rok plodí. Řekla bych, že ostatní mají pravdu, že by měla být samosprašná. Já to nemusím řešit, kolem mám spousty ovocných zahrad. Zdraví Holfi

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci20:57
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz