Je to kadeřavost?

host - 134.38 (?)
25.5.2011 9:28

Ak stihne nové drevo do konca sezóny vyzrieť a nevytvoria sa iba slabé, tenké konáriky (často aj bez kvetných pukov), ktoré aj tak budúci rok odstrihnem tak áno. Vo všeobecnosti, čím neskoršie sa reže, tým strom menej reaguje tvorbou nového dreva a živiny by mali ísť viac na tvorbu nových kvetných pukov.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 139.132 (?), 24.5.2011 23:17
Súhlasím. Konce konárov môžu byť aj obalené voškami, ak sme povolili mravcom prístup do koruny. Aj tam je lepšie konce odstrihnúť. Broskyňa je ako vŕba, zeleň sa musí v sezóne prerieďovať, aby nenarástli tenké konárky. Proti mravcom a následne voškám je výborný nápad omotať kmeň lepiacou mucholapkou. Paľo

host - 134.38 (?), 25.5.2011 9:28

Ak stihne nové drevo do konca sezóny vyzrieť a nevytvoria sa iba slabé, tenké konáriky (často aj bez kvetných pukov), ktoré aj tak budúci rok odstrihnem tak áno. Vo všeobecnosti, čím neskoršie sa reže, tým strom menej reaguje tvorbou nového dreva a živiny by mali ísť viac na tvorbu nových kvetných pukov.

host - 139.132 (?), 25.5.2011 12:35
Prerieďovaním hustej zelenej koruny som nemyslel strihanie do dreva, ale vylamovanie nežiadúcich zelených nezdrevnatených výhonkov. Na to ani netreba nožnice. Rany po vylomených výhonkoch sa dobre hoja. Podobne sa dalo postupovať pred týždňom u jabloní v ovocnej stene, vlky sa dali parádne vylomiť aj bez nožníc. Paľo

host - 134.38 (?), 25.5.2011 13:17

Už ste vylamovali vlkov? Ja som si tento rok povedal, že vylamovať budem zároveň s prebierkou, teda cca v polke, koncom júna. Dúfam, že ešte pôjdu ľahko vylamovať. Neskúšali ste to niekedy takto? Jediné, čo som pretrhal bola novozasadená Veharda. Mala veľa nových výhonkov, tak som asi tretinu dal preč, aby nebola hustá koruna.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 155.12 (?), 24.5.2011 19:26
Ještě umím udělat i to, že pokud jsou napadeny konce listů tak je nůžkami jen odstřihnu (ty napadené konce).
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz