Děkuji za informaci. Envoy jsem nesehnal, tak jsem zasadil Red Haven, Fair Haven, Favorita Morettini3 a Falmingo. Ještě jsem viděl prodávat broskvoň s názvem Modřinka, máte s touto odrůdou někdo zkušenost? Díky.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké z broskvoňí mají podle Vašich zkušeností nejlepší plody? V zahradnictví kam chodím prodávají tyto odrůdy: Crest Haven, Red Haven, Sun Haven a Sun Haven. Poradáte mi, jakou (jaké) si mám zakoupit? Díky za pomoc.
Red Haven je univerzální broskvoň se střední dobou zrání a je nejrozšířenější v tržním sortimentu. Z mých sedmnácti odrůd je nejpozdnější a to o celý měsíc od Red H. odrůda Cresthaven. Má taky ze všech největší plody. Na mráz není náchylná. Zahradu máme ve 450 m.n.m. nad mrazovou kotlinou. Pokud máte možnost i jiného výběru, doporučil bych Envoy. Velice úrodná, každoročně plodící, dozrávající jen asi dva týdny po Red H.
Děkuji za informaci. Envoy jsem nesehnal, tak jsem zasadil Red Haven, Fair Haven, Favorita Morettini3 a Falmingo. Ještě jsem viděl prodávat broskvoň s názvem Modřinka, máte s touto odrůdou někdo zkušenost? Díky.