Broskvoň LOLITA

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10588) - 70.240 (?)
18.6.2025 10:51

Bohužel ve Spomyšli se mi stalo, že jsem koupil mandloň Texas a po vyrašení listů se objevila kadeřavost... byla to totiž ve skutečnosti broskvoň.

87.124, teď ještě určit jako tu broskvoň máte. Já jsem minulý rok koupil novou O´Henry a má zvonkovité květy, tak jsem zvědavý, jestli se podaří odhadnout, co je to za odrůdu. Co se týče manloně, tak jsem si taky nechal jednu poslat, ale ne ze Spomyšle a jen kvůli tomu, abych omrkl květenství a nepošilhával v březnu po hustopečské mandlárně, nebo po mandloních na Petříně. Stromek přišel dost pozdě na jaře a nebyl ani trochu narašený. Nenamáčel jsem ho 24 hodin ve vodě, ale jen dvě hodiny a kmínek jsem obalil namočeným toaletním papírem a navrch jsem omotal bublinkovou fólii. Mezi fólii a toaletní papír jsem pak lil občas vodu. Stromek se stále vlhkým kmínkem v pohodě ujal.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 87.124 (?), 17.6.2025 9:28

Je to broskvoň, ne nektarinka.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10588) - 70.240 (?), 17.6.2025 13:51

Já už nad tím jen mávám rukou. Novou Lolitu jsem ani nesháněl. Místo Rich May mně poslali taky nějakou "placatici", což mě mrzelo víc. 

host - 213.87 (?), 17.6.2025 14:58

Záměnu můžou udělat i ve Spomyšlu, že nasadí špatné štítky, to je možné - mi přišel jednou stromek úplně bez štítku, nebyl ani v krabici. Častější případy - záměny už nakoupí ze zahraničí. Zatím rekord je odrůda nektarinky, třetí stromek, třetí záměna - objevily se,,chlupaté" broskve crying  Ale nevzdávat to, příště už to musí vyjít. laugh MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10588) - 70.240 (?), 18.6.2025 10:51

Bohužel ve Spomyšli se mi stalo, že jsem koupil mandloň Texas a po vyrašení listů se objevila kadeřavost... byla to totiž ve skutečnosti broskvoň.

87.124, teď ještě určit jako tu broskvoň máte. Já jsem minulý rok koupil novou O´Henry a má zvonkovité květy, tak jsem zvědavý, jestli se podaří odhadnout, co je to za odrůdu. Co se týče manloně, tak jsem si taky nechal jednu poslat, ale ne ze Spomyšle a jen kvůli tomu, abych omrkl květenství a nepošilhával v březnu po hustopečské mandlárně, nebo po mandloních na Petříně. Stromek přišel dost pozdě na jaře a nebyl ani trochu narašený. Nenamáčel jsem ho 24 hodin ve vodě, ale jen dvě hodiny a kmínek jsem obalil namočeným toaletním papírem a navrch jsem omotal bublinkovou fólii. Mezi fólii a toaletní papír jsem pak lil občas vodu. Stromek se stále vlhkým kmínkem v pohodě ujal.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz