Broskvoň LOLITA
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.24 (?), 29.8.2021 8:42
Prosim, jak Vam prosperuje broskvon Lolita? Souhlasi doba zrani prelom cervna a cervence? Maji na spomysl v kontejneru. Ráda bych si objednala, ale jinak informace z jinych zdroju chybi.
Dekuji
Monika
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.24 (?), 31.8.2021 21:02
A jeje. Moc děkuji. Z toho tedy plyne, ze ze spomysle radeji ne.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.24 (?), 1.9.2021 13:25
Napadlo mě, že pokud uvádí, že je to italská odrůda, přebrali také udávanou dobu zrání v Itálii, kde je dřívější zrání možné. Samozřejmě se může jednat i o úplně jinou odrůdu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.24 (?), 1.9.2021 16:19
Máte pravdu. Přála bych Vám alespoň, aby alespoň tyto broskve, i když se jednå o jinou odrůdu dozrály, a bylo na ochutnání.😉
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 87.124 (?), 17.6.2025 9:26
Dobrý den, ve Spomyšli jsem kupoval v jedné době několik odrůd broskvoní a nektarinek. Mezi nimi byla i odrůda Lolita a Tardibel. Lolita má zralost na přelomu 06/07, Tardibel 09/10... první z těchto dvou odrůd co mi začalo rodit měla být Lolita, ale někdy v polovině září byly plody tvrdé a měla jen malá červená líčka, což mi nějak naznačilo, že něco bude blbě. Letos mi konečně začala rodit i Tardibel a světě div se, je půlka června a já se chystám na to kdy budu sklízet než sami opadají nebo se mi na to vrhnou vosy. Domnívám se, že když jim dorazily sazenice tak někdo udělal chybu a tyhle dvě odrůdy při štítkování musel prohodit, takže za mě máte místo Lolity velmi pozdní odrůdu Tardibel. Bohužel ve Spomyšli se mi stalo, že jsem koupil mandloň Texas a po vyrašení listů se objevila kadeřavost... byla to totiž ve skutečnosti broskvoň.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|