Chtěl bych poprosit diskutují o radu ohledně bělomasé broskve. Zajímám se např. o Krasavu ale nevím zda je vůbec k mání. Včera jsem se dotazoval u nás v zahradnictvích ale bohužel bělomasé broskve nejsou. Trh se stromky je letos velmi špatný (údajně u dodavatele ve Velkých Bílovicích broskvoně vymrzly) a na výběr jsou víceméně jen "klasické" odrůdy. Zvláště bych chtěl požádat kolegy ze Slovenska jaká je situace u nich. Děkuji Mirek
Obdobný dotaz. Od zahrádkáře v Brně jsem chutnala bělomasou broskev s výrazní chutí ananasu. Bohužel očkování se nedaří, a název broskvoně nezná. Poradíte, co by to mohlo být za odrůdu? Zdeňka.
Mám dobré skúsenosti z odrodou Albatros.Je skorá, ide zle od kôstky, plody sú stredne veľké výbornej chuti podobnej odrode Luna z ktorej je vyšľachtená.Ponúka ju na Slovensku napr.Plantex. Pekný deň praje Stano.
Broskvoň Krasava, na podnoži mandlobroskvoň (nebo obráceně?) zakoupená u šlechtitele ve Valticích - už ji mám v autě a zítra půjde do země, cena 120,-! Jak tak koukám diskuze pěkně prořídla. Škoda že ty stromky nemělo zahradnictví Kruh, určitě bych si ho tam koupil... Mirek
Ne, tam jsem se ptal, ale bělomasé bohužel, navíc jim dle slov paní, zničily mrazy sadbu broskvoní. V Lednici jsem dostal odkaz na Valtice, vzadu za areálem firmy SEVA.