Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tuhletu, jak Vy říkáte "balkonovku"mám doma cca 8 roků.Konkrétně ta moje se jmenuje Balkonela.Je od Starkla.Plodí bohatě, chuťově pouze (subjektívně)průměrné ovoce.Pokud není zastřešena trpí moniliozou plodů.Už bych ji znova nechtěl, a to z toho důvodů, že z povahy typu stále zelených větviček, v zimě snáší maximálně -10°C, a tudíš musí(!) být pěstována ve velkém květníku, aby ji bylo možno na zimu uklidit do sklepa.Podotýkám, že všechny tyhle balkonovky jsou typově stejné.V květníku(velkém květináči) je třeba co 3-4roky nektarinku přesazovat z důvodů obměny půdy.Jinak bude mít třetím rokem velmi krátké přírustky, a malé plody.

Takže pokud jí mám, musím ji každé jaro-podzim stěhovat do sklepa a pak naspátek.Je třeba na to mít prostory, rudlu(jinak si zničíte záda), a volný příjezd do sklepa.Dále ji musím pořizovat stále větší nádobu.Nyní je už ve třetí nádobě, v 90 litrovém kajfasu, který mám zapuštěný v zemi, protože plást na slunci křehne, a praská.Jednou jsem se už na**ral, a přesadil ji volnokořenně do půdy.V zimě celá zmrzla.Pak na jaře zase obrazila, ale tu sezonu neplodila.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika