Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den. Pokusil jsem se aplikovat, co mě při pohledu na stromek napadlo. Neberte to jako odbornou radu, ale jen jako můj názor. Tak tedy:

červeně - odstranit na větevní kroužek

zeleně - prodloužení kosterních větví, takže nechat delší než ostatní a zakrátit do jedné společné roviny

růžově - buďto odstranit, nebo jestli ji tam chcete, tak zakrátit do jedné roviny se zelenýma

Já bych tam tu růžovou asi nechal. Ostatní obrost, co je jen jednoletý, zakrátit na 3 listové pupeny, a ten obrost, co je z dvouletého obrostu, nechat vždy jednu větev zaplodit, takže zkrátit asi na 5 květních pupenů, a pokud je vedle ní druhá větvička, tak tu opět na 3 listové pupeny, z té bude obrost na další roky. Odplozenou větev po sklizni odstřihnout. A co se týče té slabé, polokosterní větve vyrůstající z kmínku, tam jen probrat od nejslabších větviček, a popřípadě aplikovat stejný postup jako na obrost. Ta časem zakrní, takže ji třeba i nechat přerůst shora něčím zajímavějším, pokud se tam časem nějaká větev bude tlačit.

Kdyby mě někdo doplnil či opravil, budu jedině rád. Tohle je prostě jenom teorie, rozumovat mi jde vždycky :D ale praxe.. je praxe no.

A pokud jsem Vám, pane Martine, udělal trochu jasno, taky dobře. A nějakou ovocnářskou literaturu, máte? Popřípadě je fajn si pročíst jiná témata tady na fóru, kdybyste si ještě nevěděl rady. Tady se vůbec člověk dozví věcí, kolikrát co ani nechce. ;) Ale informace, ty se hodí všechny.

Obrázek

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika