Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

to není o nenažranosti : každý rok mívám dost broskví, ale je fakt, že jsem to před 5 lety a dříve tak neřešil ty věci...

Ano většina těch, co libovolný stromek šoupnou libovolně někam aby to bylo v zemi, neřeší nic, a o nic se nezajímají.Vzpomenou si, až když je třeba sklidit bohatou úrodu, nebo kdy je potřeba něco řešit.Pět let bohytých na úrodu vyčerpalo stromek, i půdu okolo, navíc ochuzenou, protože v těsné blízkosti je betonová zídka, asfaltová silnice.

Na listech je patrná chloróza. Proč jste letos aplikoval síran amonný - bylo nutné zvýšit kyselost půdy?...

Nejsem si chlorozou jistý, ani ji nevylučuji.Příznaky vyblednutí listů mohou být lehce zaměněny za celkovou půdní vyčerpanost po bohatých létech, ruku v ruce s vyčerpaností rostliny, neštastnými klimatickými podmínkami letos.Chybí chlorofyl, a s ním spojený deficit železa, tam síran amonný pomoci může, kor když u některých funguje dobře.Je známo, že když posuneme PH níže, stane se železo pro rostlinu více přístupné.Otázkou zůstává "co na to bude říkat jíl,a utužená půda.V první řadě bych dodal hnojivo pro broskvoně v chelátové formě postřikem na list+přídavek zelené skalice na list, a jako zálivku.

Pán má broskvoní několik. Předpokládejme, že všechny řeže stejným způsobem, proč by taky jednu řezal jinak, než druhou?...

Každý stromek požaduje v různých etapách života odlišný přístup, platí to i o řezu.Některé vyžadují krátký řez, jiný dlouhý, nebo je jim to jedno, ale nikoli obráceně-že je jim to jedno.Já tam mnoho řezu nevidím, spíše žádný.Cresthaven má plně zelené olístění, protože nebyl, a není vyčerpán.

Takže se ptám, jak a kdy to řešit nějakým zachraňujícím řezem a jak razantně zakrátit větve?...

Tady si trochu ulehčím, protože Vám šalamounsky poradím, aby jste si něco o specifickém řezu brosvoní nastudoval.Aby jste porozumněl jádru věci, nelze radit krátkými větnými štěky, ale je třeba pro zvládnutí pochopit širší souvislosti.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika