Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nechci aby to působilo, že dělám reklamu nějaké podnoži. Jsem co se týče pěstování vlastních broskví zelenáč (i když jsem roky pomáhal strejdovi s broskvovým sadem), mám je 2 rokem 6 stromů různých odrůd. Moje zkušenosti se nedají generalizovat, ale opravdu se nejenom mě potvrdilo (Velkopavlovicko), že BSB není u nás vhodná podnož. Nejhůř mi rostou právě BSB (jedna KO), nejlépe GF677 a St, Julien. I ty co na BSB rostou, jeví známky chlorózy. V okolí rostou poměrně dobře a bez chlorozy mandloně, tak si myslím, že i to by stálo za úvahu. Nakonec na Slovensku jsou alternativní podnože běžně k dostání ale v ČR a na Moravě kupodivu ne.

Netroufám si soudit, jestli jsou bělomasé broskve nižší level, u nás rozšířené vinohradnické pozdní mě opravdu moc neoslovili, drobné chlupaté ploy, nahořklá chuť a zralost v září. Mám z bělomasých pouze Benedicte a Superqueen, několik plodů mají, tak snad budu moct zhodnotit jejich kvality.

Na ovoci jsem vyrostl, jak na hroznech a meruňkách tak i na broskvích, Když jsem dělal u strejdu, dokázal jsem spořádat denně kolem 5 kilo Redhavenů a stejně se mě nepřejedly, ta chuť dobrézralé broskve... tomu se málo co vyrovná.

Karel JM

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika