Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Až nyní jsem se dostal k podrobnějšímu studiu dokumentu z roku 1989 druhého vydání Miloslava Richtra Meruňky Broskvoně na zahrádce, kde jsem našel plno nových informací.Už v té době jsou popsány npř.Springcrest, Springtime,Velvet a jiné.

Několik informací mě tam zaujalo.Všimněte si doby dozrávání odrůd už před 25 léty,tedy v době údajného studenějšího klimatu než dnes. Rewin dozrává 25-30 dní před RH, Harbinger-dozrává 15-20 před RH, Springcrest-25,Suncrest +18,Springtime-28,

Nevím jak dalece je praskání pecek u Harbingeru, Redwinu problémem, ale i npř.v časopisu Receptář psali že Primissima D je v tomto problematická, a kvalita plodů navyváží tyto nectnosti.Udajně jen pro zběratelské účely.

Všude se píše o výborné kvalitě Harbingru spojenou s velmi dobrou odolností proti nízkým teplotám v zimě i v době květu, i v Horní Bělé našla své obdivovatelé, což je v 520mnm.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika