Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jestli na těch vyholených spodcích nad očkovanou částí obrazí, tak ji přihnojením v růstu podpoříte a v srpnu (po sklizni plodů u pozních odrůd) vrchy odstraňte. Upraví se tím tvar i zmladí.

Výsledek je zřetelnější u bujněji rostoucích odrůd, jinak to může být řešení na dvě vegetační sezóny, ale vrch se seřízne v prvním roce realizovaného úmyslu.

I když obrost v podobě lišejníků a mechů na kmínkách nejrůznějších ovocných stromů   přímo neškodí, může sloužit podobně jako šupiny na kůře za úkryt sviluškám a jiným škůdcům.  Neváhám dle potřeby použít savo, hlavně na černě - např. na větvích po zaschlých 'moniliózních'  plodech.

Kmínek můžete bez silného utažení omotat mucholapkou proti mravencům a při zrání plodů i proti škvorům, jenž se obměňuje podle  aktuálního stavu. 0.

Foto: Obrážející spodní vyholená část  mladé broskvoně. Z těchto nových letorostů se po výběru obnoví  plodonosné korunní větve. Foceno dnes 12.4.2011. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika