Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V současné době je na trhu v ČR velké množství smáčedel. Bohužel v malospořebitelském balení se prodává, myslím, stále jen to jedno, i když je výborné(ale i cenově). Doba, kdy byl k dispozici jen Cittowet vzpomínamný pane Stanislavem, nebo Atplus je pryč. V posledních letech se silně rozšířily smáčedla na bázi MEŘO, t.j. methyl-esteru řepkového oleje.

Drobnému pěstiteli však stačí přidat vzpomínaný JAR nebo ještě lépe trochu stolního oleje. Je však třeba s tím mít trochu elementární zkušeností, aby např. nedošlo k popálení vyrašených pupenů nebo květů. Já si např. insekticid jako je Oleo-ekol dělám sám. Namíchám řepkový olej + příslušný organofosfát.

Toho samého efektu jako je použití smáčedla lze dosáhnout také aplikací (tzv.tank-mix) fungicidu či insekticidu + listového hnojiva. To samozřejmě až za vegetace.

K zlepšení a někdy i dost výraznému při ošetřování postřikem je používat pokud možno měkkou vodu.  Voda ze studní či vodovodů, která je hodně tvrdá je naprosto nevhodná! Já používám zásadně vodu z potoka a dělali jsme to i v zemědělské velkovýrobě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika