Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nejde o to nepěstovat brambory po bramborách vůbec, ale tam kde se zhorší kvalita nebo výnos na čas změnit osevní postup. Víte, ono pokud pěstujete na ploše nově vyhnojené do první trati po bramborách, tak dostanete výnos větší než v předchozím roce, kdy první trati předcházela trať druhá. Třetí rok však efekt opakované první trati potlačí již exudáty a čtvrtý rok i často choroby. 
Nenavrhuji Vám, změnit osevní postup na celou záhumenku, ale jen na část, která potřebuje ozdravit. Zamyslet se nad tím, co jiného potřebujete/můžete pěstovat = topinambury, tuřín, cibuli, česnek, hrášek, fazolky,... Ono je lepší mít sklizeň o cca 1/5 menší z důvodu osázení jen na 4/5 plochy, než ve finále okrájet z vadných hlíz 1/4 jejich objemu. A z hlediska ozdravení je lepší ti 1/5 nepoužívat více let po sobě než každý rok nepoužívat na brambory jinou 1/5. Tj. nyní si rozmyslete která část políčka je adeptem na tříletou (optimálně pětiletou) karanténu. Výnos na omezené ploše lze dohnat volbou pozdnější odrůdy, zálivkou, péčí o kvalitu listové plochy, do postřiků přidávat listové hnojiva a výraznějším dodáním organické hmoty do půdního profilu.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika