Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Stolbur se sadbou nepřenáší, protože sadbové brambory se pěstují v polohách, kde se stolbur nevyskytuje (tedy v ČR, za dovoz z Francie a jižnějších států neručí nikdo). Stolbur přenáší Křísi, což jsou ploštice, které se chrání na místě kde sají pěnou (proto ta slovní podobnost s křísem na kvasu = pěnou na hladině). Nejprve musíte mít vivinutá pravý list, aby na něm mohl Křís usednout a obalit se pěnou (křísem s malým k).

Úlety stopových množství herbicidů nemusí být rozprostřeny rovnoměrně a taky nebývají. Jde o stopová množství, která citlivějším rostlinám rozhodí fytohormonální rovnováhu ale nezničí je. Jako herbicidní rezidua se mohou chovat i některé rezidua insekticidů na bázi organofosfátů. Právě proto nejsou některé insekticidy vhodné na mandelinku. Nikoliv proto, že by na mandelinku nezabraly, ale proto, že by zničily větší množství listové plochy než žír mandelinky.

Co mne zaráží, že mimo ČR a SR je Soraya udávaná jako polopozdní odrůda ceněná pro vysoký výnos odpovídající polopozdním až pozdním odrůdám. V ČR je prodávaná jako poloraná a na slovensku jako ranná. To by mne zajímalo, jestli dále směrem na východ není dokonce velmi ranná (v rusku měly i brambory pro okamžitou sklizeň = jeden den se dopoledne sázelo a odpoledne sklízelo. Výnos byl 1:1 a důvod byl "vy nevíte co je hlad").

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika