Žloutnutí mladých listů muškátů

host - 159.50 (?)
14.4.2014 14:55

Děkuji, muškáty jsem měla svoje. zeminu pro muškáty jsem letos koupila na základě loňských zkukšeností - zbyla mi trocha a už jsem neměla vlastní namíchanou, tak jsem surfky nasadila do toho zbytku a tak krásné jsem ještěnikdy neměla. asi muškátová zemina není pro muškáty... ještě jednou děkuji. jitka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 159.50 (?), 14.4.2014 12:54, zobrazeno: 24383x

Dobrý den,

prosím mohl by mi někdo poradit? nasadila jsem malé muškáty do truhlíků s novou - koupenou- zeminou, dala do skleníku - nevytápěného. rostlinky mají nové listy, ale ty jsou naprosto světle žluté, žloutnou i ty původní malé, ale velké zůstávají zelené - alespoň zatím. je to koupenou zeminou nebo něčím jiným, ochladilo se, ale až teď. děkuji jitka

host - 248.29 (?), 14.4.2014 14:25

Může to být jak chladem (obvykle jsou předpěstovány ve sklenících), tak zeminou. Po vlastních zkušenostech se spíš přikláním k té zemině, "substrát na muškáty" jsem koupila jen jednou a musela jsem je přesadit do jiného. Nejlepší je "zahradnický substrát B" nebo "zahradnický kompost".  Lída

host - 159.50 (?), 14.4.2014 14:55

Děkuji, muškáty jsem měla svoje. zeminu pro muškáty jsem letos koupila na základě loňských zkukšeností - zbyla mi trocha a už jsem neměla vlastní namíchanou, tak jsem surfky nasadila do toho zbytku a tak krásné jsem ještěnikdy neměla. asi muškátová zemina není pro muškáty... ještě jednou děkuji. jitka

host - 220.30 (?), 14.4.2014 15:35

Nechala jsem si poradit a letos jsem vysadila muškáty a gazánie do zahradnickýho substrátu a je to super. Dokonce mi v něm dobře a rychle zakořenily řízky z muškátů na doplnění v truhlíku. Substrát na pelargonie je moc lehký, takže brzy vyschne. Taky mám zkušenost se světle zelenými listy na nově vysazených sazeničkách. Myslím si, že je to přelitím a zimou, Rozinka

host - 213.15 (?), 21.8.2014 17:18

Dobrý den já mám to samé s muškáty letos jsem je také vysadila do truhlíků mladé a taky mi žloutnou listy koupila jsem zeminu na muškáty a problém trvá nadále poradí mi někdo co stím děkuji Jarka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz