děkuji všem! Udělám to takto: nechám je ještě v kelímcích a budu opatrně přihnojovat kristalonem start a poté je dám to truhlíku počkám až zakoření a poté začnu opět s přihnojováním, ale asi už tím kristalonem plod a květ... uvidíme jak ty moje holky pofičí:-D
Prosím o radu..
V únoru jsem si vypěstovala petunie ze semen nyní je mám v rozsazené v kelímcích od jogurtu a pravidelně je zaštipuji. Koupila jsem si hnojivo kristalon start, ale netuším jestli už můžu začít s hnojením, anebo počkat až je vysadím do truhlíku. Taky bych se chtěla zeptat zda je už můžu vysadit do truhlíku nebo je ještě brzy? Děkuji
Klidně hnojte, pokud jsou už v kelímcích delší dobu, mohly by se spálit kořínky jen u čerstvě přesazených. Já jsem vloni dala do každého truhlíku slepičince - granule, 2 polévkové lžíce na 60cm truhlík a mohly se zbláznit... jitka
Dobrý den, já mám petunie už zasazené v truhlících venku a hnojím Kristalonem start. Jen je potřeba ohlídat, aby je nepřešel mráz, na to jsou choulostivé. Marcela
pokud je zasadíte do nové květinové zeminy nemusíte je aspoň 3 týdny hnojit ničím, protože zemina je dobře zásobená a než se sazeničky ujmou je zbytečné hnojit. Po třech týdnech začněte s hnojením a jakmile nasadí poupata tak střídavě hnojte jednou na list jednou na květ. Tak to mám vyzkoušené a funguje to.... zde je mám v prádelně protože když hlásily přívalový déšť tak jsem s nimi běhala je uklidit aby mi je neponičil déšť
aha..moc děkuji..já je právě chtěla přesadit, ale zdají se mne malé..včera jsem je začla hnojit kristalon start. Mám tedy přestat, přesadit je poté počkat než zakoření a hnojit? díky
To víte kolik lidí tolik názorů... pokud jsou sazeničky malé nechala bych je zatím tak jak jsou oni si utvoří větší kořenový bal a po zmrzlých je můžete s úplným klidem dát do truhlíků a ven.To už budou sazenice pěkné a pevné a můžet začít i hnojit.
děkuji všem! Udělám to takto: nechám je ještě v kelímcích a budu opatrně přihnojovat kristalonem start a poté je dám to truhlíku počkám až zakoření a poté začnu opět s přihnojováním, ale asi už tím kristalonem plod a květ... uvidíme jak ty moje holky pofičí:-D
dobry den mam letos petunie vlivem destu takové nepekné, vyhonky nakonci kvetou ale u truhliku jsou takovy oschly pomohlo bysestrihani azacaly by znova kvest predem dekuji za odpoved ada