fuchsie a vánoční hvězda

host - 166.8 (?)
5.12.2006 11:07
Koupila jsem Vánoční hvězdu, ale je velmi malá. Píšete, že jí v únoru sestříháváte, mám ostříhat listy? Mám jen jeden hubený stonek, ze kterého vyrůstají listy. Nebo to mám seříznout a nechat rozvětvit. Prosím o upřesnění, byla bych rády, kdyby kvetla i další Vánoce. Ještě by mě zajímalo jak ji zalévat a hnojit. Nemám s touto rostlinou vůbec žádné zkušenosti. Děkuji za odpověď. Můžete napsat na mail krupkovailona@seznam.cz
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host, 31.10.2005 8:34, zobrazeno: 11317x

Prosím o radu, co na podzim s fuchsií. Nechat ji v bytě, kde se topí, normálně zalívat a trochu ostřihnout nebo dát do tmavého sklepa a nechat ji do jara, pak přihnojit a dát ven s květináčem.

Druhý dotaz. Co mám dělat s vánoční hvězdou, která mi vydržela od loňska, aby letos kvetla na Vánoce. Má nové listy, vypadá slušně. Mám přihnojovat?

host - 107.10 (?), 8.4.2006 15:20

Fuchsii se přes zimu nejlépe daří v chladné,ale světlejší místnosti,zastřihnout už na podzim a nebát se dost razantně,o to krásněji na jaře vyrazí.Zalévám mírně,jednou týdně,ale nesmí zcela vyschnout. S vánoční hvězdou zkušenosti nemám. Krásné jarní dny všem zahrádkářům.....jedna z vás 

host - 100.217 (?), 6.6.2006 18:34

Fuchsiím na podzim otrhám listí a nechám je na světlém a chladném schodišti. Na jaře hodně sestříhat a v květnu dát ven, jednou týdne hnojit.

Vánoční hvězdu v únoru sestříhám. Začne hodně obrážet, ale listy už nejsou barevné. Aby se vám do Vánoc zabarvily, je třeba jí tak od října zastiňovat. To znamená, nechat jí přes den jenom chvíli na světle a potom jí buď přenést do tmavší místnosti, nebo přes ní dávat tmavou textílii, nebo tmavý igelitový pytel (třeba takový, do jakého se dávají odpadky). Listy začnou  postupně červenat a na Vánoce jí máte krásně zabarvenou. Potom už není třeba jí přikrývat.

Alča

host - 166.8 (?), 5.12.2006 11:07
Koupila jsem Vánoční hvězdu, ale je velmi malá. Píšete, že jí v únoru sestříháváte, mám ostříhat listy? Mám jen jeden hubený stonek, ze kterého vyrůstají listy. Nebo to mám seříznout a nechat rozvětvit. Prosím o upřesnění, byla bych rády, kdyby kvetla i další Vánoce. Ještě by mě zajímalo jak ji zalévat a hnojit. Nemám s touto rostlinou vůbec žádné zkušenosti. Děkuji za odpověď. Můžete napsat na mail krupkovailona@seznam.cz

host - 126.130 (?), 12.4.2007 14:45

Reaguji na vánoční hvězdu - minimálně měsíc před Vánocemi dejte kytku do  tmy, nebo ji celou zakryjte papírovým kornoutem apod. Prostě musí být ve tmě. Udržujte ji vlhkou jako normálně, protože má listy. Občas ji zkontrolujte a až uvidíte, že se poslední listy začínají zbarvovat do červena, můžete ji odkrýt a postavit na stůl. Vůbec nevadí (ba naopak ji svědčí), když není na světle.  Může být tedy uprostřed místnosti na stolku apod.

Hodně úspěchů.

V. Kudlík

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty