Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moje praktická zkušenost ze dřevěného plotu:
První nátěr na nové dřevo Xyladekor (HP + 2xClasic) vydržel 10 let (ale musím uznat, že dřevo na celodenním slunci již praskalo a šedlo - chtělo to obzvláště části na slunci natřít o pár let dříve - ale mne to netrápilo.
Obnova nátěru po osmirkování (práce pro vraha "-) - část plotu jsem natřel tenkovrstvým Xyladekorem (HP + 2xClasic, část jsem zkombinoval HP + 2xXylamon HP), a část Loxolem (základ + lazura)..

Závěr po dalších 6-ti letech : Tenkovrstvý Xyladecor ani Luxol neodolali sluníčku - tam, kde 6 let svítilo slunce, tam dřevo přešlo až do šedé barvy a popraskalo. Ve stínu i po 6 letech ve výborném stavu u obou nátěrů. Chtělo to pouze lehké přebroušení a přetřel jsem Xyladecorem HP + 2xClasic.

Před 15-ti lety jsem natíral dřevěné zábradlí na balkoně - vodou ředitelné barvy (výrobce jsem si nepoznačil) 3vrstvy lazura + 3vrstvy krycí silnovrstvé barvy (lazura se nakonec nelíbila, tak jsem to hned přetřel) - dodnes barva bez problémů, pár šprušlí jsem musel cca po 10 letech vyměnit, protože zespodu začaly hnít (asi od sněhu), jinak ostatní vypadají velmi dobře a určitě je zatím neplánuji přetírat (dřevo nepraská a barva drží a ani se neloupe - dvakrát jsem je pouze umýval, protože některé začaly trošku zelenat při dlouhodobém vlhkém počasí).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika