Chudinky thuje



frantisek - (4) - 0.142 (?) 
30.10.2009 10:11, zobrazeno: 6048x

Dobrý den všem.Koupil jsem ne zrovna husté thuje, zhoustnou?A jak je ostříhat aby zhoustly?Vím že vršek by se stříhat neměl, až vyroste na požadovanou výšku.Mám ostříhat boky a o kolik?Díky

mrzáčci
mrzáčci
detail
detail
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 6.16 (?), 5.11.2009 8:46

Zdravím, jsou sice trochu vytáhlé, ale mladé, tak určitě sami časem zahoustnou. Když je teď zakrátíte ze stran, bude to vypadat dost divně. Já bych je nechala, na jaře přihnojila a uvidíte, že porostou pěkně. Akorát ten mulč, bude Vám dost prorůstat travou, chtělo by to pod něj černou textilii nebo aspoň na jaře posypat Casoronem, ten plevel likviduje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 190.10 (?), 6.11.2009 8:46

Moc děkuji za radu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 62.154 (?), 18.11.2009 19:10

Te kury tam musite dat mnohem vice a travu nejak zahubit. Jinak to bude k neudrzeni. Dale urcite doporucuji travnik zcela oddelit, tzn.trava - prekazka - mulcovani s thujemi - chodnik. Jako prekazku jdou docela dobre pouzit kameny, az thuje zhoustnou, koreny nedovoli moc rust trave, kamen to vetsinou udrzi. A pokud ne, tak budete muset vzit neco kompaktniho (pas plastu, obrubnik, apod). Kameny samozrejme myslim zakopat tak, aby nevycnivaly nad travnik a neznicil jste si sekacku.

Mel jsem doma ruze, jen tak ve trave, neustale jsem se o to musel starat. Tento rok jsem to ohranicil radou kamenu a vyplel. Kameny brani castecne odnozovani travy do zahonu, pokud uz neco vyroste, jde to snadno vytrhnout. A ruze jsou najednou skoro bezudrzbove.

Zivy plot mam tedy bez toho oddelovaciho pasu, ale thujky jsou nyni jiz natolik huste, ze tam skoro neroste ani svlacec :-).

Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika