Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nojo a proto se v průmyslu po celém světě používají pneumatické rychlospojky, které jsou nejen vodotěsné, ale dokonce plynotěsné. Nemusí to být úplně echt dokonalé, pokud je v rychlospojce bordel, je staré těsnění nebo je mosaz mechanicky poškozená. Ale pokud jsou těsnění a mosaz v cajku a dělnický jelito to nevymáchá v nějakým bordelu, tak to těsní fest. Stačí si představit, kolik je asi tak rychlospojek na rozvodu ve větší fabrice a kdyby každá syčela, tak si můžou pořídit další šroubovej kompresor jenom na krmení ztrát z rychlospojek.

Kdysi jsem koupil v Penny dvě sady. Za 120 Kč za sadu tam byla 1 normální + 1 stop koncovka na hadici, šroubení na vodovod a taková ta rozstřikovací šroubovací tryska. Vše v mosazi a funguje perfektně, tak bych řekl, že to nebyla špatná koupě. Příští sezónu to měli zase a za stejnou cenu. Ale když jsem to vzal do ruky, říkám si "to je nějaký lehký" a taky že jo. Byl to nažluto eloxovaný hliník (mechanickou odolností se samozřejmě nemůže rovnat mosazi). Takže bacha na čínskou "mosaz" laugh

Jo a ještě poznámka k těsnění: standard je obyčejný levný NBR. Jenže ten hodně nerad UV záření a ozon. A hádejte, čeho je na zahradě v létě dostatek? Ano, UV záření a občas i trošku ozonu :-) Takže o-kroužek na šroubení, které mám trvale venku na trubce a svítí na něj slunce, jsem měnil i několikrát za sezónu. Udělají se na něm takové typické prasklinky. Koupil jsem kroužek z Vitonu (který je několikrát dražší) a zatím drží velmi pěkně.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika