Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím

Prosím o radu zkušených v tématice.

Máme ČOVku. Kal, který vytváří aerobní bakterie je čas od času, kdy jeho koncentrace přesáhne 60%, potřeba odčerpat. Tento kal se dá kompostovat, jak jsem byl upozorněn. Hnůj je cca 15m od ČOV, čerpalo by se cca z hloubky 2m pod povrchem. Rozhodně se mi to nechce kýblovat... takže nějaké čerpadlo. Uvažuju o kalovce. V provozu to bude počítám pár minut měsíčně(průběžně budu odčerpávat ten kal, abych nemusel volat žumpaře.)

Otázka. Je nutná kalovka, nebo to zvládne nějaké zahradní čerpadlo co je na studni a hadicí se saje ze studny? Předpokládám, že takovou trasu zvládne snad každé, tedy i levné(+-1000kč) čerpadlo(at už kalovka, nebo zahradní). Čerpadlo po práci vytáhnu a propláchnu dešťovou vodou z barelu hned vedle ČOV.

Otázka č.2. Jsou nějaké levnější kalovky, které mají více stupňů výkonu? Lze výkon regulovat např.tak, že bych měl hadici 5/4 a na konci redukci (třeba 20cm jen- do ruky) na 3/4? Nechci totiž, aby to valilo tryskem a všude to šplíchalo... přecijen to není čistá voda... vůbec by mi nevadilo, kdyby to jen vytékalo rychlejším proudem

děkuji všem za radu

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika