Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Teď už je to pasé, onu chalupu už nemáme a v novém domečku už jsme připojeni na kanalizaci, takže to byl jen takovej dotaz k zamyšlení. Ale specielně u nás doma by ta zátěž byla o hodně menší:

Mýdlo, prášky na praní a saponáty používáme vše "eko", dle údajů vše přírodně odbouratelné. Žádné dezinfekční srajdy na záchod, vůně, Savo, louhy... nic z toho nepoužíváme. Z léků tak akorát Paralen - co lze, zvládnou bylinky. Automechanik nejsem, oblečení od oleje nemám

Navíc při použití oněch žumpových bakterií si myslím, že se toho taky kupa ztratí... nevím, co všechno jim chutná a jsou schopny přeměnit.

Jasně, asi tam občas něco vlítně, to jo. Ale na druhou stranu... co kdo ví, co je v močůvkách či hnojích z velkochovů? Antibiotika i jiná léčiva, a určitě i kupa jiných hnusů, co se tam dostane. a když se kříve vyváželi žumpy přímo na "jezeďácký" pole... tak se to koloběhem taky dostalo zase zpátky do člověka. A to žádné "eko" prostředky nebyly, nikdo ani asi neřešil účinky na lidský organismus.

A jak je to s eko-kompostovacími záchody? Tam ty látky taky všechny jsou. A co kořenové čističky? Odeberou rostliny všechny nebezpečné látky? A domovní ČOV- zvládnou antibiotika, hormonální antikoncepci, ropné produkty...? A přitom výstupy z těcho všech zařízení jsou doporučováný jako zálivka na zahrady.

No nic, byl to jen dotaz na použití oné vody, je to škoda, prolejt kupu pitný vody záchodem, vanou a pračkou a nezužitkovat ji ještě jednou. A ne každý má možnost na své chalupě na vsi postavit domovní ČOV.

Zdárek, Niraj

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika